Срђан Ђоковић: Улога Имаса у Новаковој каријери је минимална!

Отац Новака Ђоковића, Срђан, рекао је за "Вечерње Новости" да је улога Пепеа Имаса у Новаковој каријери минимална.  Срђан Ђоковић у интервјуу за "Вечерње новости" причао о повреди и нападима на његовог сина, када ће се вратити на терен, "гуруу", крсту са Хиландара. . .

Тенис 17.02.2018 | 16:30
Срђан Ђоковић: Улога Имаса у Новаковој каријери је минимална!
Новак Ђоковић шест месеци је био ван тениса због проблема са лактом, пре него што се на Аустралијан Опену средином јануара вратио на терен. Ипак, и поред најдуже паузе у каријери, признао је да још има болове због чега је морао и на мини хируршку интервенцију у Швајцарску. Сада се опоравља и спрема за повратак.

О дугом изостанку и непотпуном лечењу некада најбољег тенисера света и даље се много говори, а његов отац Срђан Ђоковић у интервјуу за "Вечерње новости" причао је о повреди и Новаковом повратку.

"Не ради се о кризи, него природа чини своје. Замор материјала, повреда, на то не може да се утиче. Пауза је морала да се деси. У лечењу је можда било пропуста, али то није урађено намерно и сада је све како треба. Ноле је почео рехабилитацију, и очекујем га на терену за мастерсе на шљаци у мају", открио је Срђан Ђоковић.

Он се осврнуо и на негативне коментаре.

"Било је доста глупих напада на њега, сада када му је најтеже. Ја тврдим да је 98 одсто људи уз Новака, али некада заболи однос тог мизерног процента искомплексираних људи. Не можеш свима да се свидиш, чак и кад си Новак. И даље ми је несхватљиво да неко каже нешто против њега. Енди Мареј је добио титулу сера после три гренд слема, а Новак после 12. овакав однос у претходних годину дана".

Он је додао да је његов син могао да спречи нападе реченицом "не могу да пружим максимум због повреда", али каже – "то није Новак".

"Новак је зато другачији и посебан. То је било за поштовање, а не за критику. Био је притиснут повредом и није одмах реаговао, то је била грешка", каже Срђан и додаје да је скривање повреде било тактика како ривали не би мислили да је Ђоковић рањив.

Отац најбољег спортисте Србије свих времена поменуо је и Пепеа Имаза, којег су многи називали Ђоковићевим гуруом и критиковали да је због сарадње са њим назадовао у каријери.

"Пепе Имаз имао је толико минималну улогу у Новаковој каријери и психо-физичком развоју, да на то не би требало трошити речи. Он је само један од многих људи у његовом окружењу, и ту је само повремено. Новак из његових убеђења црпи оно што је њему потребно, а Марку је помогао да превазиђе тежак период и на томе сам му захвалан".

Ђоковићев отац дотакао се и вегетаријанске исхране, камену аметисту око врата, медитације…

"За све људе којима је тешко да то схвате имам неколико питања. Да ли је он успешан у свом послу или не? Колико пута је био први, најбољи спортиста на свету? Желим свима да направе такве 'грешке' у животу, па да и они буду најбољи у свом послу".

Крст са Хиландара опет је око Новаковог врата…

"Пре неколико година, повучен свим тим причама, кажем му 'сине, врати крст'. Он се брецнуо, из кошуље извукао крст који му је био на грудима, и рекао – 'тата, ја са божијег пута никада нећу скренути'".

Срђан је открио и да Ђоковићи граде породичну вилу надомак Београда.

"Имаћемо наше гнездо. Нисмо га правили на језеру Комо, већ у својој земљи. Деца имају све више обавеза, али их молимо барем унуке да нам оставе. Јуримо их по свету, да бисмо уграбили неколико дана са клинцима. То је цена тениског живота. Када Новак дође кући, не причамо уопште о тенису. Доста нам је тог спорта за шест живота", рекао је Срђан Ђоковић.

Извор: Мондо.рс/Б92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Милорад

17.02.2018 16:22

Вила у Београду а порез у Монаку. Па це од његовог пореза да се граде сколе и болнице по богатом монаку а не по сиро.асној србији. Хвала ти Ђоковићу на побиједама али као патриота си нула. Стипса над стипсама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миро бн

17.02.2018 19:02

Ала сте досадни око тог пореза новак је дао више пара у србију кро разне донације од било кога то је једно друго он паре није ни зарадио у србији гдје год освоји новац тамо му узму порезу милораде политичари и разни тајкуни покрали милијарде од народа ати запео за новака размисли маЛО.

Name

Куки

18.02.2018 07:19

Милораде, баш си ограничен. Ноле је као спортиста И српски амбасадор учинио више за нас него хиљаде таквих као ти. Да не говорим о хуманитарним акцијама И популацији тениса.