Прича - видео: Маг судијске надокнаде - Дијего Лаксалт!

Са два гола у "90 плус", Уругвајац у два посљедња кола Серије А Ђенови донио шест бодова.

Фудбал 13.02.2018 | 12:00
Прича - видео: Маг судијске надокнаде - Дијего Лаксалт!
С позајмице на позајмицу.

Овако би се могао описати фудбалски пут Уругвајца Дијега Себастијана Лаксалта Суареза од доласка у италијанску Серију А, па све до 2016. године.

Играч који је поникао у Спортинг Дефенсору из родног Монтевидеа, отиснуо се "преко баре" 2013. године, када је у трансферу вриједном 2,3 милиона евра потписао уговор са Интером.

Сјајни наступи за јужноамеричком првенству за играче до 20 година, а затим и на Свјетском првенству за младе фудбалере 2013. године у Турској (на којем је Пол Погба био најбољи играч турнира), били су препорука тадашњем тренеру Интера Валтеру Мацарију и предсједнику Масиму Моратију.

Ипак, на "Ђузепе Меаци" никада није добио праву прилику, нити шансу да дебитује. Три године званично је био члан "неразура", али је тих 36 мјесеци провео на позајмицама, и то у Болоњи, Емполију и Ђенови, гдје се прије двије године коначно скрасио и потписао "прави" уговор.

Фудбалер који покрива средину терена, а одлично се сналази и у игри главом, добрим партијама у дресу "грифона" заслужио је и позив у репрезентацију Уругваја, гдје је до сада наступао три пута.

Али, оно по чему је на Апенинима постао познат су голови у судијској надокнади.

Иако их као везни фудбалер не постиже често, већином су они доносили бод(ове) његовој Ђенови. Тако је било 28. октобра 2015. године, када је у дуелу с Торином постигао своје прве поготке за овај тим.

Свој првенац за Ђенову уписао је средином првог полувремена, да би други гол дао у 94. минуту, за коначних 3:3! Већ тада показао је да му голови у судијској надокнади итекако леже.



Током сезоне 2016/17. на свој конто додао је још само један, да би у текућем првенству постигао три. Чак два од та три у судијској надокнади, и то оба у два посљедња кола Серије А!

Уругвајац, који је 7. фебруара прославио 25. рођендан, прво је почетком фебруара голом у 92. минуту шокирао Лацио на "Олимпику" (Ђенова славила 2:1), да би јуче у првом минуту надокнаде такође донио сва три бода свом тиму на "Бентегодију", у дуелу са Кјевом.



Два гостовања, шест бодова Ђенове, и то све захваљујући љевоногом хероју, "треквартисти" Дијегу Лаксалту, који је често знао да се пореди са још једним легендарним урувајским фудбалером који је наступао за Интер - Алваром Рекобом.

Од седам голова колико је укупно постигао за Ђенову, три су била у 90+!

Занимљиво, стријелац против "летећих магараца" био је и у првом дијелу сезоне, када је својим голом осигурао Ђенови бод (1:1).

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар