Начелник Илиџе предлаже сецесију

Начелник Општине Илиџа Сенаид Мемић огорчен је, како је рекао, немарним односом власти према овој локалној заједници. Због тога што за све одлуке о изградњи и реализацији бројних пројеката мора тражити сагласност Кантона и Града Сарајева, Мемић ће кренути у процедуру да се Илиџа прогласи градом и тражиће сагласност Општинског већа.

Босна и Херцеговина 09.02.2018 | 13:02
Начелник Илиџе предлаже сецесију
Мемић је нагласио да Илиџа као општина одавно нема место у Кантону Сарајево и да с обзиром на број становника нема статус који заслужује. Додао је да њени становници не уживају једнака права као они из других општина те да постоје бројни проблеми с којима се суочавају, који годинама нису решени, пише Клиx.ба.
 
- Вода и струја су основне потребе становништва па зар није жалосно да људи немају воду три месеца у Раковици или да немају канализацију па нам канализација сва из Хаџића дође на Илиџу и онда ми требамо инвестирати 15 милиона марака у колектор – рекао је Мемић.

Рекао је да ће упутити иницијативу Општинском већу те да сматра да је већина одборника за то да Илиџа постане град те је додао да становништво, али ни ова оштина немају интерес да припадају Сарајеву.

До сада смо плаћали њихове рачуне, више то не желимо. Такође, не желимо ни да будемо некаква сеоска општина или сељачка или ванградска област, мислим да Илиџа заслужује да буде град. Када дође на дневни ред седнице, веће треба да одлучи, а уколико ни тако не буде могло, онда за тако добру ствар није скупо направити ни референдум па да се одлучи да ли је то исправно или не. Ако бисмо постали град, онда бисмо срушили оне који нас својим монополом држе под земљом - појаснио је Мемић.

Министар правде и управе Кантона Сарајево Марио Ненадић је рекао да би иницијатива коју Мемић предлаже могла оставити несагледиве последице те да би дошло до потпуне дезинтеграције Сарајева, пише Клиx.ба.

(Блиц)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Мој Сенаиде

09.02.2018 12:33

Па ста хоцес,да крадес без Контроле??

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИЛИДЗАНАЦ

09.02.2018 12:57

Сенаид је у праву, Илидза је најбогатија опстина у БИХ, све пројекте у Сарајеву и Кантону највисе Илидза финансира, покрадосе паре које нама припадају да се размецу по граду , све фирме и компаније су са сједистем на Илидзи, инвеститори, станоградња, огромне инвестиције, бројни комплекси и огроман број запослених, универзитети, носиоц развоја Сарајева а ниста нам се не враца , цисти харац, ово ни турци нису радили. Подрска нацелнику

Name

Сандокан

09.02.2018 13:58

Тако је то.... Све паре воде у Сарајево, А рад изван Сарајева... Прекипило човјеку... Кад ће становништву..

Name

Тесановиц

09.02.2018 14:07

О Мемицу могу да казем као србин Илидзанац да је увијек био коректан према нама, нецу да лазем , ал Илидза се толико изградила и гради да се не мозе препознати, нисмо никад имали проблема ни с опстином ни са комсијама. Није уопсте лос цовјек како га неки медији у Федерацији зеле оцрнити, а све пумпају с Илидзе. Некоректно. ЛП

Name

Капетина

09.02.2018 14:54

Слазем се у потпуности за Мемица, врло коректан цовјек , без длаке на језику, многим смета ал цовјек од рада, реда, дисциплине и ријеци, увијек спреман помоци свима без обзира на нацију.

Name

ре Мој Сенаиде

09.02.2018 18:21

А ста то краде Сенаид? За разлику од тебе он је Илидзански старосједилац, мозес мрзити кога хоцес ал резултати раде се виде, ниједа опстина у БИХ и региону се није толико изградила као Илидза, имас оци па гледај, 5 пута је веца него прије рата , сва привреда је на Илидзи и то нико не мозе негирати, само један податак да наведем, 4000 станова је само изградзено а у току је пројекат Нова Илидза који се поцео реализовати. Не знам засто Илидза и ми илидзанци цијелом Сарајеву сметамо, оцито љубомора. Даље, медзу национални односи су изузетно добри . Нема смисла тако лази износити, пуно цитас Аваз

Name

Са

09.02.2018 22:56

Јесте ли ви нормални?! ста то Илидза да финансира? Илидза нема никакве везе са градом Сарајевом и градском управом коју цине 4 опстине. Све сто се прикупи у њима, се и гради у граду. Ово на ста се позива Мемиц је Кантон који цине 9 опстина. Какава градња и планови, говоре да је дозволио градњу Тибре која је градјевински злоцин-фавела новоградње. Какав Мемиц, таква му и подрска

Name

ИСТОЦНА ИЛИДЗА

09.02.2018 12:41

Треба спојити Илидзу и Истоцну Илидзу и прогласити град Илидзу који це се отцјепити од Рс и Кантона Сарајево!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

... ДА ЧИКО Б'ОНУ...

09.02.2018 12:45

Најбоље је направити независни Дистрикт БиХ састављен од Илидзе и Истоцне Илидзе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Какофонија

09.02.2018 21:38

хахахахаха Одличан коментар, само што није реалан. Послао би Додик мурију, са ноим новим пушкама, а Бакир би се придружио са зеленим береткама. Али, знајући ситуацију Срба у западној Босни, можда и буде одвајања од једних кантона и прављења српског кантона. Не зна се коме је горе, дал Дрвару, дал Петровцу, а богами није ништа боље ни у Мркоњићу.

Name

Струја!

09.02.2018 20:51

Ја сам хтио за ручак печење испод саћа, а јео сам сатараш!

ОДГОВОРИТЕ