Вориорси рутински, Кајри срушио Визардсе, Нуркић одличан!

Претходне ноћи у НБА лиги одиграно је шест мечева, а на паркетима широм Сједињених Америчких Држава није било српских играча, али је на терену био Јусуф Нуркић, репрезентативац БиХ и био одличан, остваривши дабл-дабл учинак.

Кошарка 09.02.2018 | 10:00
Вориорси рутински, Кајри срушио Визардсе, Нуркић одличан!
Голден Стејт Вориорси су очекивано, рутински поразили Далас Мевериксе 121:103, а до 42. победе у сезони предводио их је Кевин Дурент са 24 поена, девет скокова и четири асистенције.

Стефен Кари такође је био разигран са 20 поена, осам асистенција и седам ухваћених лопти, док је Дрејмонд Грин додао 12 поена, десет скоквоа и шест додавања.

Код гостију је најефикаснији био Денис Смит јуниор са 22 поена и по три скока и асистенције, Двајт Пауел имао је 18 поена и шест скокова, а Дирк Новицки забележио је дабл-дабл са 16 поена и 11 ухваћених лопти, уз чак пет украдених.



Веома узбудљиво било је у Вашингтону, где су Бостон Селтикси на крилима Кајрија Ирвинга успели да савладају домаће Визардсе тек после продужетка – 110:104.

'Унцле Дреw' завршио је меч са 28 поена, шест асистенција и пет скокова, док је највећу подршку имао у Џејлену Брауну који је забележио 18, односно Маркусу Морису који је додао 15 поена уз осам скокова.

Код домаћина је најбољи био Ото Портер јуниор са 27 поена и 11 ухваћених лопт, Бредли Бил уписао је 18 поена и девет асистенција, а Марћин Гортат дабл-дабл са по десет поена и скокова.



С друге стране, Лос Анђелес Лејкерси искористили су изостанак Расела Вестбрука и Кармела Ентонија да веома убедљиво тријумфују против Оклахома Сити Тандера, и тако најаве долазак Ајзее Томаса из Кливленд Кавалирса – 106:81.

Пет играча 'Језерџија' имало је двоцифрен учинак, а највише се истакао Кентавијус Колдвел-Поуп са 20 поена и седам скокова, а Брендон Инграм имао је поен мање, уз шест асистенција. Џулијус Рендл додао је 17, а Кајл Кузма 16 поена и девет ухваћених лопти.

Код Тандера је само Пол Џорџ био на висини задатка са 29 поена и девет скокова, али је двоцифрен учинак имао само још Стивен Адам са 13 поена и истим бројем скокова.



Продужетак је виђен и у Орегону, где су домаћи Портланд Трејлблејзерси били бољи од Шарлот Хорнетса – 109:103.

Домаћи састав предводили су Јусуф Нуркић са 24 поена и 14 скокова, односно Си-Џеј Мекалум са 22, односно Демијан Лилард са 18 поена.

Хорнетсима није помогла ни маестрална партија Кембе Вокера са 40 поена, четири украдене и три асистенције.



У преостала два сусрета победе су остварили Торонто Репторси и Орландо Меџик.

Торонто није имао проблема против Њујорк Никса 113:88, док је Орландо у узбудљивој завршници на Флориди славио против Атланта Хокса – 100:98.





Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар