Интервју - Вучелић: У Србији СЕ НАМЈЕШТА и ви то знате!

Одјекују ријечи предсједника Партизана са Кипра. Први челник који је јавно рекао да се у српском фудбалу "намјешта".

Фудбал 09.02.2018 | 22:30
Интервју - Вучелић: У Србији СЕ НАМЈЕШТА и ви то знате!
Директно и без увијања!

Предсједник Партизана Милорад Вучелић, у разговору са репортерима српских медија који прате припреме на Кипру, отворено је говорио о намјештањима у домаћем фудбалу.

На конкретно питање да ли има нечасних радњи и намјештених утакмица, први човек црно-бијелих одговорио је недвосмислено: "Има, наравно да има!".

Он је рекао да је одговорност на свима, па и новинарима који не пишу о сумњивим догађајима и појавама на утакмицама.

"Не морам да знам ја да ли има намјештања, ви (новинари) морате да знате. Не можете да докажете? Није новинар ту да доказује, али ако видите ко се и на који начин повлачи у игри, с којим тимом излази на утакмицу... Усталом, знате како ће да се заврши 50 одсто утакмица, нарочито у другом дијелу сезоне", наставио је оштро први човјек црно-бијелих, који је такође новинар и притом је тренутно главни и одговорни уредник "Вечерњих новости".

Представницима медија је поручио да буду упорни и да помоћ, ако је већ немају у Србији потраже од УЕФА.

"Морате да будете упорни, да истражујете, да зовете УЕФА. Довољно је то што људи у Европској фудбалској унији знају да се овдје намјешта", гласио је савет Вучелића, који би, ако има сазнања или сумње, требало о томе да обавијести надлежне.

Упитан да ли ће се "Новости", чији је Вучелић главни и одговорни уредник, позабавити детаљније овом проблематиком, рекао је: "Сада имамо тему о хулиганима, а послије тога - што да не".

Вучелић је истакао да постоје индиције о намјештању утакмица у српском фудбалу. Спреман је и да помогне по том питању, ако се спроведе истрага.

"Зависи ко вас зове да свједочите, коме је стало да испита у корист државе, да тај исказ буде повјерљив, да се не појави прекосутра у новинама, онда бих и ја са својим скромним знањем о томе могао да помогнем. Не доказима, већ индикацијама и мрежом на коју слутим...", каже Вучелић.

Али...

"Не постоји ништа што води ка таквој истрази", додао је челник првака Србије.

Вучелић нема страх због тврдњи које је изнио новинарима.

"Зашто бих се плашио? Ако не знате проблеме с кладионицама, серверима, да је УЕФА послала писмо да је осам српских клубова означено, онда... Никад УЕФА није одустала од тих упозорења, ако европска кућа фудбала види нешто тако, зашто не бих и ја", рекао је предсједник Партизана, скинувши табу са добро познате теме и проблема који годинама мори фудбал у Србији.

ОДНОСИ СА ЗВЕЗДОМ, СТАЊЕ У СУПЕРЛИГИ...

Партизан и Црвена звезда годинама су у лошим односима. Милорад Вучелић да за такво стање није одговоран Партизан.

"Ми морамо невољно да реагујемо на њихова саопштење и то на свако треће, четврто. У Звезди су чак почели да коментаришу наше утакмице. Ривалит је жила куцавица српског фудбала, али та врста понашања је испод сваког нивоа и изазива нашу невољну реакцију. Лицемјерно је да се називно 'браћом', да се изљубимо, а с друге стране имамо зараћене ствари, разбијене главе... У томе предњачи Црвена звезда", тврди Вучелић.

Рат саопштенима не постоји!

"Сједим послије меча у Чачку у канцеларији предсједника Борца. Он ми честита, попијемо сок, кафу. Стигнем у аутобус, а управа Чачана издала саопштење, одмах послије Звезде. И све ти је јасно. Није у реду да се стављамо у исти кош по питању саопштења. Какав 'рат саопштењима', не трпајте нас у исти кош. Нисмо исти!"

Вучелић је за лоше стање у Суперлиги посебно истакао судије.

"Радио сам у рукомету и тада сам говорио да разумијем људе зашто их јуре и пријете. Имамо судије који признају голове из гол-аута, поништавају регуларне, свирају свакојаке пенале. Те судије унапријед знају шта ће да раде. Већина тих судија не зна да суди и кад прави грешке легитимно је питати - да ли не зна, или има неки други мотив? Ако не зна, логично је да ниси ту".

Очајно стање је терена у Суперлиги. 

"Играмо по ливадама, није то фудбал! Имамо рефлекторе, а играмо по њивама. Како ту можемо да се унапређујемо, како да се игра. Посјед лопте одмара, а на таквом терену умара. То је 'заслуга' Фудбалског савеза Србије, који треба да нареди клубовима да уреде терене", завршио је Вучелић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар