Митровић: Трка, авиони, глад и пред поноћ порука на телефону...!

Александар Митровић открио је како је у последњим тренуцима прелазног рока прешао из Њукасла у Фулам, код тренера Славише Јокановића.

Фудбал 09.02.2018 | 17:00
Митровић: Трка, авиони, глад и пред поноћ порука на телефону...!
„Било је превише напето, био сам веома неровозан, али на крају се све добро завршило“, рекао је Мировић.

Претпоследњег дана прелазног рока Митровић је имао договор са Бордоом. Из новог клуба су га обавестили да ће сутрадан послати авион по њега у 10 часова. Разговарао је то вече и са Гусом Појетом, новим тренером Бордоа, и отишао је срећан у кревет.

Брат Милан, који му је и агент, пробудио га је убрзо са информацијом да Андерлехт, његов бивши клуб жели да га врати. Белгијанци су били спремни да плате 600.000 фунти за позајмицу, колико је дао и Бордо.

У последњем тренутку Митар је одлучио да уместо у Француску крене за Белгију.

„Осећао сам се као треба да се вратим кући“, објаснио је Митровић за „Тхе Тимес“промену плана.

Ујутро, последњег дана прелазног рока, агент га је обавести да је све договорено са Андерлехтом. Неколико минута касније јавио се Славиша Јокановић, менаџер Фулама, и питао га за његов статус.

„Нећу да те лажем. Идем у Андерлехт, све сам договорио, мораш да доведеш другог нападача“, рекао је Митровић Јокановићу.

Завршио је телефонски разговор и чекао да стигне авион који ће га пребацити у Белгију. Коначно је допутовао у Брисел у 19 часова. Отишао је право на стадион где је већ била његова породица и новинари. Ушао је у канцеларију спортског директора, а овај му је рекао: „Имамо проблем!“

Андерлехт није имао кеш, а Њукасл није био заинтересован да новац добија кроз неке понуђене бонусе.

Било је 22 сата, а Митровић каже да ништа није појео тог дана. Појавила се у међувремену понуда да оде у Мидлсброу и док је чекао да стигну папири послао је на Снапцхат поруку Јокановићу: „Како си?“.

Јокановић је у шали одговорио: „Добро, чекам да ти пропадне уговор са Андерлехтом“.

„Ово је твој срећан дан, договор је пропао“, признао је Митровић.

Кренула је трка с временом, јурњава за доктором да обави неопходан преглед... Неким чудом у 23.45 размењени су сви папири и угово је потписан.

„Ништа нисам јео док нисам потписао уговор. Само сам гледао у сат“, рекао је Митровић.

На крају се све добро завршило за српског репрезентативца.

„Фулам је добар избор, можда и бољи од Андерлехта. Изабрао сам га због стила игре и тренера“, објаснио је Митровић зашто је изабрао Фулам, а не Мидлзбро.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар