Федерер прави изузетак - борба за 1. мјесто је ипак важна!

Најбољи тенисер свих времена Роџер Федерер донео је неочекивану одлуку која потврђује колико му је ипак стало да поново постане "број 1".

Тенис 09.02.2018 | 17:30
Федерер прави изузетак - борба за 1. мјесто је ипак важна!
Федерер је прихватио ‘вајлд карту’ за АТП турнир у Ротердаму из серије 500, иако је у последње време у више наврата истицао да ће пажљиво правити распоред.

Швајцарац је истакао да се на овакав потез одлучио јер је у питању "турнир за који је веома везан", али је посреди нешто друго – прилика да поново постане најбољи на свету.

Освајач 20 Гренд слем титула има шансу да поново заседне на трон АТП тура уколико у холандском граду стигне до полуфинала. Када се зна да су у костуру најзвучнија имена Григор Димитров, Александер Зверев, Ник Кирјос, Давид Гофан и Стан Вавринка, није баш тешко замислити да ће успети у својој намери. 

Уколико до тога дође, постаће најстарији "број 1" у историји тениса, али и повећати сопствени рекорд који тренутно износи 307 недеља на првом месту. Тренутно има само 155 бодова мање од Рафаела Надала, који паузира због повреде мишића кука. 

Он је недавно одбранио трофеј на Аустралијан опену и постао први мушки играч са 20 пехара на највећим турнирима. 

Такмичење у Ротердаму на програму је од 12. до 18. фебруара и игра се за наградни фонд од 1.862.925 евра.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар