Објављена листа "најнеобразованијих" земаља

Нова студија открива да постоји велики број људи у одређеним земљама који не поседују завидно знање о неким од најважнијих животних питања.

Занимљивости 08.02.2018 | 12:22
Објављена листа "најнеобразованијих" земаља
Студија компаније Ипсос МОРИ испитала је 29,133 особе широм света постављајући им питања о националним и светским проблемима.

Питања су се тицала тероризма, стопа убистава, тинејџерских трудноћа и здравља. Резултати су показали да су људи из 38 испитаних земаља поседовали велико незнање о неким основим питањима и светским проблемима.

На пример, чак шест од десеторо људи сматра да постоји веза између вакцина и аутизма код здраве деце, а упркос тврдњама да то није тачно чак 42 одсто људи сматра да је и то лаж. „Најпијанијом“ земљом на свету многи и даље сматрају Русију, а истина је да је Русија на седмом месту док је прва Белгија.

Србија је на овој листи заузела 33. место, а иза ње се на 34. месту налази Црна Гора, што значи да се врло добро котирамо на овој листи. Погледајте комплетну листу „највећих незналица“ у свету:

*Јужноафричка Република
*Бразил
*Филипини
*Перу
*Индија
*Индонезија
*Колумбија
*Мексико
*Турска
*Саудијска Арабија
*Аргентина
*Италија
*Чиле
*Јапан
*Малезија
*Француска
*Јужна Кореја
*Мађарска
*Нови Зеланд
*Холандија
*Хонг Конг
*Пољска
*САД
*Русија
*Немачка
*Асутралија
*Кина
*Сингапур
*Израел
*Велика Британија
*Белгија
*Канаа
*Србија
*Црна Гора
*Шпанија
*Данска
*Норвешка
*Шведска

Б 92
фото:интернет

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

БЛ

09.02.2018 08:40

А ми колики смо јадници, неће ни да нас анализирају! :(

ОДГОВОРИТЕ
Name

бск

12.02.2018 13:12

Ову листу је сацинио лудјак или неки ванземаљац па ми смо убедљиво најглупљи народ изадји само из босне удји у хрватску словенију аустрију њемацку итако даље па људи ја сам лицно то дозивијо мислио сам да знам несто скола бакраци кад м´на крају до мојега каснимо 50 година до 100

ОДГОВОРИТЕ
Name

аба

29.03.2018 15:25

бих

ОДГОВОРИТЕ