Медији: Светислав Пешић поново на клупи Барселоне!

Прослављени кошаркашки стручњак и бивши селектор Југославије Светислав Пешић биће нови тренер Барселоне, саопштили су каталонски медији.  Пешић "гаси пожар" у Барселони! Трофејни српски стручњак враћа се у клуб са којим је пре 15 година био шампион Европе.  

Кошарка 07.02.2018 | 23:42
Медији: Светислав Пешић поново на клупи Барселоне!
ГОТОВО: Светислав Пешић нови тренер Барсе! Остаје само да се сарадња озваничи.

После отказа Сита Алонска, 'Блауграни су били у потрази за тренером, а поред Пешића у оптицају је био и Велимир Перасовић.

Како наводи "Мундо Депортиво",Пешић и Барселона договорили су сарадњу до краја сезоне.

Пешић је радио као тренер Барселоне од 2002. до 2004. године и донео Каталонцима титулу у Евролиги и две титуле првака Шпаније, а од јула 2016. није водио ниједан тим после одласка из минхенског Бајерна.

Претходно је био ангажован на клупи Босне, Албе, Келна, Роме, Ђироне, московског Динама, Црвене звезде, Валенсије, као и репрезентација Немачке и Југославије са којима има укупно две титуле шампиона Европе и једну света.

Светислав Пешић водиће Барселону до краја сезоне, након отказа Ситу Алонсу, објавио је локални спортски дневник "Мундо Депортиво".

Трофејни 68-годишњи стручњак био је без ангажмана откако је лета 2016. уступио место на клупи Бајерна Александру Ђорђевићу, а он се посветио решавању нагомиланих здравствених проблема, углавном на ортопедском одељењу.

Барселона је последњу титулу првака Шпаније освојила 2014, а последњи Куп краља годину дана раније, док је у Евролиги другу сезону заредом на путу да изостане из Топ 8 фазе.

Пешић је са успехом водио Каталонце од 2002. до 2004, када је тамо стигао као важећи првак Европе и света са СР Југославијом. Са играчима као што су Бодирога, Наваро, Фућка и Варежао, освојио је две титуле, један Куп и Евролигу.

Званична потврда ове информације очекује се у четвртак, на дан утакмице 22. кола Евролиге између Макабија и Барселоне. Екипу ће у Тел Авиву водити Алфред Хулбе као вршилац дужности шефа струке, а Пешић ће онда вероватно дебитовати у недељу (12.30) против Билбаа.

Све је договорено, остаје само да се озваничи - Светислав Пешић постаће нови тренер Барселоне!

Легендарни стручњак преузеће кормило посрнулог великана и покушаће да га постави на стабилне ноге до краја сезоне, потврдио је угледни каталонски листМундо Депортиво! У међувремену управа каталонског гиганта радиће ужурбано на ангажовању највеће жеље - Шарунаса Јасикевичијуса. Али, то неће бити нимало лак посао. Популарни Шарас, наиме, има активан уговор са Жалгирисом до јуна 2019. године, а у њему већ постоји откупна клаузула. Његова вредност у овом тренутку процењује се на милион евра, што и није чудо с обзиром на резултате које је са Жалгирисом направио у последње две године. А посебно у досадашњем делу Евролиге.

Што се Барселоне и Пешића тиче, све се догодило експресно. Управа Барселоне ступила је у контакт сПешићем, који је прво био у недоумици да ли да се врати тренерском послу више од годину и по дана паузе због здравствених проблема. Али, због добрих односа са први човеком клуба Ђосеп Маријом Бартомеуом, прихватио је да постане Барсин Јуп Хајнкес, коме ће циљ бити да уради оно што ниједан тренер после Ћавија Пасквала није. 

Његов долазак у Барселону очекује се у најскорије време и требало би да буде на клупи већ колико за меч са Билбаоом у недељу од 12.30.

Пешић је био међу кандидатима за клупу Барселоне и током лета 2016. године, после одласка Ћавија Пасквала. Али, тада се клуб определио за Јоргоса Барцокаса, за чије време је тим проживео голготу. Ништа боље Барселона није прошла ни доласком Сита Алонса, који је недавно отпуштен, а његово место привремено је узео тренер младог тима Алфред Ђулбе.

Светислав Пешић се враћа на место успеха, где је у периоду од 2002. до 2004. године узео две шампионске круне, Куп краља, али и највреднији трофеј - првака Европе. 

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар