У дневном реду и спорне одлуке

Скупштинска већина у Народној скупштини Републике Српске усвојили су тачке дневног реда, међу којима су и владине одлуке о давању гаранција и задужења на основу којих ће Српска бити задужена за нову милијарду КМ.

Република Српска 07.02.2018 | 10:44
У дневном реду и спорне одлуке
Сједница Народне скупштине Републике Српске (РС) настављена је данас неђто послије 10 часова расправом о предложеном дневеном реду, који није усвојен након јучерашње цјелодневне расправе. Шеф посланичког клуба СДС Вукота Говедарица је захтијевао од предсједника НСРС да повуку владине одлуке о гаранцијама и задужењима јер ће Република Српска бити оптерећена за нову милијарду КМ.

Опозиција тражи да се повуку владине одлуке о гаранцијама и задужењима за аутопут Бања Лука-Добој и реструктурирање „Жељезница Републике Српске“, као и три законска рјешења, јер тврде да се о овим питањима не може изјашњавати по хитном поступку.

Сматрају и да ће ове одлуке и задужења потенцијално оптеретити РС за још око милијарду КМ.

Влада РС је затражила да се по хитном поступку у дневни ред уврсте измјене и допуне Закона о управљању отпадом и о концесијама, као и Приједлог закона о престанку важења Закона о накнадама за коришћење природних ресурса у сврху производње електричне енергије.

Током јучерашњег дана опозиција је поново указивала на дешавања током септембарске сједнице, а из владајуће странке су тврдили да је неко из СДС-а злоупотребио идентификациону картицу и гласао за посланика који није био у сали.

На предложеном дневеном реду овог скупштинског засједања, првог након готово два мјесеца зимске паузе, су приједлози закона о средњем образовању и васпитању, гасу, страним улагањима и о бањама.

Влада је повукла Нацрт закона о заштити здравља становништва од духанских и осталих производа за пушење, Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о духану, те Нацрт стратегије заштите здравља становништва од духанских и осталих производа за пушење од 2018. до 2023. године.



(БН/)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

дзоо

07.02.2018 09:59

Како би зивелиде народе,грађани,стока кад до памети.Сад це кренути Србовање пред изборе а прво це први март.Теско нама .

ОДГОВОРИТЕ
Name

П. П. Његош

07.02.2018 11:04

Јоој како ће се кмечавци отрјезнити у октобру кад им народ покаже гдје им је мјесто. Само кмечите до октобра, потпуно је бесплатно а онда баy, баy, политичка пензија. У свему овоме само ми је жао СДС-а али јбг, сами пали, сами се убили.

Name

Дарко А.

07.02.2018 11:29

Ја бих предлозио да само ови који гласају за Рудоњу и снсд врацају кредит,ма ста ме брига сто су глупани и сто вјерују да Додик ова абнормална задузивања ради у одбрани Српства.Па нецу да ја и моја дјеца врацају ово.Треба направити анкету,референдум...Треба протест,ма доста,сваких десет дана неке стотине милиона нових кредита,па ко це то и од цега да враца,њихова дјеца неце сигурно?

Name

Ре П.П.ЊЕГОШ

07.02.2018 12:34

Опет ти под другим ником вириш из милетовог шу*ка?

Name

Ре П. П. Његош

07.02.2018 12:53

Његоше слажем се. И ја мислим да је најбоље да сви гласамо за СНСД. И сви се лијепо запослимо у државне фирме и добијамо велике плате. Милову слику ставимо ко Титову у све школе. Идемо на слетове и пјевамо му пјесме. Види се брате да предсједник зна гдје нас води, и ти Његоше си паметна глава па ћеш и ти тамо гдје нас наш предсједник води. Нећеш ти проћи ништа горе ни боље од свих који овдје живе. Жао ми је што мислиш да имаш мозга.

Name

П.П. ЊЕГОШ

07.02.2018 13:04

Кад ми га мој вољени чика миле меце ја брацо урлам и вристим од среце!

Name

Предлог

07.02.2018 10:08

Ја бих предлозио да само ови који гласају за Рудоњу и снсд врацају кредит,ма ста ме брига сто су глупани и сто вјерују да Широк ово све ради у одбрани Српства.Па нецу та ја и моја дјеца врацају ово.Треба направити анкету,рефwрендум,ма доста,сваких десет дана неке стотине милиона нових кредита,па ко це то и од цега да враца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.02.2018 10:24

Сад или никад за изборе спремити паре.СНСД ће глас плаћати 200КМ.Рудоња мора опстати иначе је готов,нема другог начина.Крадја гласова,куповина,отимање.По сваку цијену Рудоња и његова секта морају освојити власт јер зна да му не гине пропаст ако изгуби.

Name

Карадоз

07.02.2018 10:41

Јел мислите да розете достици Грцку, а не неце вам бас то дозволити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРАГИ

07.02.2018 10:51

Ма сви су исти у пет дека...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРАГИ УЗМИ ТЕРАПИЈУ ЈЕЛ И ТИ ИМАС ХЕЛИКОПТЕР И МЕРЦЕДЕС С КАО ТВОЈ СЕФ ДИКТАТОР

07.02.2018 11:19

УYМИ ТЕРАПИЈУ ДРАГИ ЦРВЕНИ БОТУ.

Name

П.П.ЊЕГОШ

07.02.2018 12:31

Ово су све криминалци у скупстинској вецини и бице пометени ко празан шпајз на изборима! Само кмече и јаучу јер пара нема и требају им што прије кредити!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

П.П.ЊЕГОШ

07.02.2018 12:32

Ово су све криминалци у скупстинској вецини и бице пометени ко празан шпајз на изборима! Само кмече и јаучу јер пара нема и требају им што прије кредити!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

07.02.2018 13:05

БРАВО ,БРАВО,БРАВО ОПОЗИЦИЈА ,СВЕ ЈЕ ИСТИНА САМО БУДАЛА НЕ ВИДИ.ПОЗДРАВ КАМЕРМАНИМА КОЈИ ЗУМИРАЈУ ФАЦЕ ПОЗИЦИЈЕ ЈА МИСЛИМ ДА НЕЋЕ СПАВАТИ ПСИХА ЈЕ ЧУДО.НИЧИЈА ДО ЗОРЕ .БИТНО ЈЕ ДА СЕ СВЕ ЗНА .ПОЗДРАВ НАЈАКТИВНИЈИМ ПОСЛАНИЦИМА У СКУПШТИНИ .

ОДГОВОРИТЕ