Како је Човић подијелио Хрвате

- Кад сте већ тако одговорни према свом народу како имате смјелости позивати на мобилизацију и плашити с таквом реториком већ довољно напаћени народ док су још увијек свјеже ране од претходног рата? Имате ли барем мало достојанства и срама према погинулим борцима који дадоше живот за слободу, слободу коју Ви и ми уживамо? - истићу у саопћењу, те додају како су умјесто паркова у којима су требала бити дјеца, данас пуне аутобуске станице људи који одлазе.

Босна и Херцеговина 06.02.2018 | 08:44
Како је Човић подијелио Хрвате
Кантонални одбор ХДЗ 1990 Средњобосанског кантона упутио је саопштење у којем Драгана Човића, предсједника ХДЗ-а БиХ и члана Предсједништва БиХ, оптужује да их је преварио послије локалних избора у централној Босни, гдје су хрватске странке наступале заједно. Кажу и да одбијају позив за мобилизацију.  

- Нисте ни у једној општини у централној Босни испоштовали нити минимум договора и потписаних уговора него сте одмах са својим поданицима, а по Вашој директиви, кренули у окршај с циљем уништења, рушења и гашења ХДЗ 1990. и стога Вас као човјека молимо да преузмете одговорност због рушења хрватског јединства у централној Босни које се више никада, захваљујући Вама и Вашим послушницима, неће догодити - наводи се у саопштењу. 

Даље се указује и на позив за мобилизацију који је недавно упутио предсједник ХДЗ-а БиХ.  

- Кад сте већ тако одговорни према свом народу како имате смјелости позивати на мобилизацију и плашити с таквом реториком већ довољно напаћени народ док су још увијек свјеже ране од претходног рата? Имате ли барем мало достојанства и срама према погинулим борцима који дадоше живот за слободу, слободу коју Ви и ми уживамо? - истићу у саопћењу, те додају како су умјесто паркова у којима су требала бити дјеца, данас пуне аутобуске станице људи који одлазе. 

- Имали сте јединство у централној Босни у свим општинама на локалним изборима, али ви сте нас преварили и изиграли, и не бојимо се вас него вас упозоравамо да нас нећете успјети застрашивати с предизборном реториком о угрожености хрватског народа од других и другачијих! Ми смо само угрожени од вас и ваших слијепих, неуких и удбашких поданика и оштро осуђујемо сваког оног ко подржава политику због које смо као народ из централне Босне нестали - наводи се у саопштењу.

(Агенције)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

дзоо

06.02.2018 07:56

А ууу зар има неко ко се противи овом нацисти Цовицу .Ако је тако капа до пода и време је да се сви пробудимо.Ти си момак млад и паметан гарантујем за 4 године мозес бити лидер Хрвата али не Хрватског Веца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Какофонија

06.02.2018 08:52

Свако од њих, свој народ води у нестанак, а Хрвати први, јер их је најмање. На крају, остаће у БиХ која стотина хиљада Срба и Бошњака, али чини ми се да ће више бити цигана него њих. Само храбро напријед, уз Бају, Бакета и Човкета.

Name

¸Харис

06.02.2018 08:00

Човић је највећа хиња на политичкој сцени и надам се санкција од ЕУ јер стварно сере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јосип

06.02.2018 08:12

Зар вам је толико требало да то схватите? Зар вам је толико требало да напокон видите циницан осмијех док вам у оци лазе? И не само он... Имају ту јос двојица кормилара на дуге стазе. А народ, ко народ. Ма, .......... Ста реци. Избори це опет исту слику показати јер је такав народ... Само нек није како треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аqуа

06.02.2018 08:49

Не вјерујем да це овај пут тек тако проци. Народ се буди док није еxплодирао а ту је то. Народ је испрепадан и боји се ста подузети због криминалаца и добро плацени убица и цекали су да неко од надлезни било које стране било ста покрене да би ове крвопије послали гдје им је мјесто. Стварно су пресли све могуце границе нормале. Дотакли смо дно испод дна.

Name

БН лапрдање

06.02.2018 08:25

Надање лудом радовање!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не лапрдај

06.02.2018 09:00

Факти су факти , прича овог младог човјека је стварна , колико ће имати одјека у народу то је питање , али откуда таква доза омаловажавања за ставове који нису стереотип него искачу из шаблона и нарушавају устаљене шеме владајуће клике.Биће да је страх у питању , сваком нормалном је јасно на чијој је страни вријеме.Закон вјероватноће је непобједива математичка категорија , а он важе на страну млађих нараштаја.

Name

Лапрдање лапрдање

06.02.2018 09:18

Као и увјек, "на страни младих" зато супротно свим законима метузалеми газдују овдје и свугдје а ви се надајте!!!

Name

Дамир

06.02.2018 08:29

Све ове послуснике резима треба отјерати дати младим људима да граде дрзаву у којој морају зивјети сви заједно није босна ни муслиманска ни српска ни хрватска вец свију нас нормални људи који залимо бољи зивот без рата и глупих коментара политицких фигура који све у томе виде само интерес паре криминал и корупцију па доста је висе супљи прици крените несто да радите за ста паре добијате које такодје узимате напаценом народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Дамир

06.02.2018 09:06

О томе је требало мислити у љето 1991.године док још није ништа у БиХ страдало од ратних дејстава нити су још биле донесене политичке одлуке које су изазивале разилажење народа у БиХ.

Name

Дамир

06.02.2018 12:37

Љето 91 је давно просло и рат није поцео у бонсни и херцеговини вец словенији па га хрвати примисе и онда га у босну премјестили.

Name

Анте

06.02.2018 08:47

Браво момцино па ја казем даје висе код додика нег код своје зене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

УЗП / крадезе

06.02.2018 08:58

ХДЗ или у народу од миља звани "КраДеЗе" је инересна групација која не зна шта хоће, они су излудили и раселили оно мало Хрвата што је остало а гдје су већина ту су увели апартхејд. Хрвати нестају из БиХ, то је дефинитивно, они су већ данас мањина али силом устава су конститутивни народ, за десетак година они ће постати тзв.остали. Већина их има хрватски пасош а то знатно олакшава одлазак у ЕУ тражити посла. Данас пристати на било какав ултиматум ХДЗ а је сулудо и на то нико неће пристати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленце

07.02.2018 16:46

Браво за ХДЗ 1990! Цовиц је овдасњи ХДЗ претворио у Херцеговацку ДЗ само због лицног интереса.

ОДГОВОРИТЕ