Жалба на пресуду Жељку Вулићу

Пред апелационим вијећем бањалучког Окружног суда данас је одржано рочиште по жалби на првостепену пресуду Жељку Вулићу из Бањалуке. Вулић је осуђен на три мјесеца затвора и 400 марака новчане казне због наношења тјелесних повреда полицајцима МУП-а Републике Српске 2013. године.

Република Српска 05.02.2018 | 20:55
Жалба на пресуду Жељку Вулићу
Приликом доношења првостепене пресуде, дошло је до погрешног утврђивања чињеничног стања и до повреде права на правично суђење, тврди одбрана Жељка Вулића.

„С обзиром на то да је господин Вулић доведен са Психијатријске клинике, а и сам се изјаснио да није способан да сам пружи своју одбрану, након тога Тужилаштво га више није звало. Ми сматрамо да је то повреда права на правично суђење“, изјавила је Мирна Делалић, адвокат Жељка Вулића.

Одбрана тврди да није било основа за асистенцију МУП-а, јер је захтјев поднио погрешан орган. Осим одбране, на пресуду Основног суда се жали и Окружно тужилаштво, тражећи оштрију казну. Жељко Вулић очекује да ће га Окружни суд ослободити првостепене казне.



„Много људи ми је рекло да то није велика казна, међутим за мене је то огромна казна. Прво што нисам крив, а друго што сам доведен у ситуацију да браним своју голу егзистенцију“, објашњава Жељко Вулић.

Вулић је првостепено осуђен због наношења тешке и лаке повреде полицајцима, када су припадници МУП-а Републике Српске асистирали током изградње приступног пута за зграду коју је поред Вулићеве куће изградио пресуђени криминалац Миле Радишић.

Пресуда Жалбеног вијећа ће бити донесена на затвореној сједници, а странама у поступку ће бити уручена поштом наредних дана.



БН телевизија

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Мислио сам

05.02.2018 20:37

Мислио сам када су поцели протести против изградње Гранд трејда у Пицином парку да це се људи пробудити и да це у Бања Луци побједити неко други али не оцигледно да је код вецине људи пресудило несто друго.Мислим да је то била 2013.Али када је Александра Пандуревиц прије неки дан изјавила да су 2014 у Бања Луци и Мркоњиц Граду украли 20.000 гласова све ми је било јасно

ОДГОВОРИТЕ
Name

И

06.02.2018 07:39

И шта, рекла Александра па је то сад неспорна чињеница? Иначе ваља примијетити да у сали суда није било оних тапшача Вулићевих рамена који су га истурили испред сабе а сви су, уочи сједнице Скупштине, у Бањалуци. А и зашто би били, Вулић би им сада само политички штетио?

Name

Ин

05.02.2018 20:44

Криминалци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да!!!

06.02.2018 06:53

Сви це мо ми једног дана бити Вукелици!!! Њима је била потребна подрска нас који смо ти гледали са старне.

Name

уки

06.02.2018 12:27

Тачно, апсолутно.

Name

Далај Лама

05.02.2018 22:34

Сад је касно да каземо било ста јер кад смо требали сви заједно да наступимо НИСМО наступили и зато нам је сад овако како јест....млади нам одлазе али и мени старом који броји 58 година је досло да идем одавде ако ниста да потразим дусевни мир. Вриједи напоменути да дотицни Миле Радисиц је усао у капиталну изградњу објекта са два запослена радника....то једино мозе у Републици Српској. Ста је направио Зељку Вулицу???? Унистио зивот и њега и његове дјеце. Треба да нас је срамота као суградјана који смо то цутке одобрили док се мајмун изивљавао над својим зртвама. Ето толико да указем на колективне греске које нас скупо костају

ОДГОВОРИТЕ
Name

МК

06.02.2018 07:12

ПОВРЕДА ПОЛИЦАЈЦИМА КОЈИ СУ БРАНИЛИ ПРЕСУЂЕНОГ ПРЕВАРАНТА И МИЛИНОГ КРИМИНАЛЦА О ЗЕМЉО ОТВОРИ СЕ ПА ТО ЈЕ МОГУЋЕ САМО У ОВОЈ КРИМИНАЛНОЈ ДРЖАВИ КОЈУ ВОДЕ КРИМИНАЛЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И

06.02.2018 11:06

Ти наравно не знаш шта причаш. Ево да ти дам идеју: узми ауто и запуцај се у првог полицајца на дужности, изађи из аута и херојски објасни да ти се може зато што живиш у криминалној држави. Цијеним да ћеш попушити минимум 5 година. А ако сумњаш у корумпирано и злочиначко правосуђе РС, пробај то исто у нпр, Њемачкој, Аустрији, Словенији па ћеш да попушиш још и више. У Америци немој, ту ће те полицајац убити на лицу мјеста па ћеш да лежиш од тог тренутка па доживотно, под црном земљицом. Јебате, неким људима стварно треба укинути тастатуру.

Name

Цекам

13.02.2018 22:10

Као сто су досли по Вулица,тако це доци и по све нас,само је питање времена и нацин на који це доци. Сада је ДР Радисиц угледни бизМисмен и њега се моли за посао,односно подводимо му дјецу да би исцупали неки посао.

ОДГОВОРИТЕ