ДК: Ђере није успио, Квери донио 1-0 за САД!

Тенисери Србије губе од САД 1-0 у четвртфиналу Дејвис купа. Сем Квери је победио Ласла Ђереа после преокрета 6:7, 6:2, 7:5, 6:4. Следи дуел Лајовић – Изнер.  Ласло био храбар, али САД воде 1:0! Српски тенисер освојио је први сет, а онда је Сем Квери ипак "узео" наредна три.

Тенис 02.02.2018 | 18:45
ДК: Ђере није успио, Квери донио 1-0 за САД!
У суботу од 15 сати на програму је меч дублова, према распореду Никола Милојевић и Миљан Зекић састају се са Рајаном Харисоном и Стив Џонсоном.

На програму у недељу су мечеви Лајовић – Квери и Ђере – Изнер, а у полуфинале ће репрезентација која прва стигне до три победе.

Изостанак, пре свих, Новака Ђоковића, најбољег играча наше земље, али и Виктора Троицког, Јанка Типсаревића и Филипа Крајиновића утицао је да посета у нишкој хали буде најлошија до сада када је у питању такмичење у Дејвис купу.

Квери преокретом донео предност САД у Чаиру

Тенисери САД повели су у Нишу преокретом Сема Кверија против Ласла Ђереа за 6:7 (4), 6:2, 7:5, 6:4. Био је то њихов први медјусобни меч, а знатно искуснији Американац славио је после 185 минута игре.

Ђере је сјајно кренуо и после жестоке борбе добио први сет у тај-брејку. Међутим, то је разбудило Американца који на убедљив начин, са два лагана брејка поравнава на 1-1.

У трећем сету Ђере успева да спаси четири брејк шансе Кверија у првом гему, добро му је парирао у наставку сета, али када се очекивао нови тај-брејк, Србин губи концентрацију, а Американац то одмах користи и брејком преокреће на 2-1.

Американац одлучујући сет решава већ у првом гему, одмах стиже до брејк прилике коју не пропушта, Ђере у осмом гему стижедо две брејк лопте, али их не користи, па Квери приводи меч крају за вођство САД.

За почетак дуела осмине финала Дејвис купа,

СРБИЈА - САД 0:1

Сем Квери савладао је у четири сета Ласла Ђереа, који је освојио први, озбиљно претио у трећем, али ипак није могао да се до краја равноправно супротстави објективном фавориту и 12. тенисеру света.

Нишка публика поздравила је момка из Сенте, обрадовала се његовом добром почетку, али је ипак видела тријумф 12. играча света у мечу који је трајао три сата.

ЂЕРЕ - КВЕРИ 7:6(4), 2:6, 5:7, 4:6

Касније у петак састаће се Душан Лајовић (84) и Џон Изнер (18), субота је резервисана за окршај дублова, а недеља за преостала два сингла.

Једину брејк лопту у уводном сету Ђере је имао већ у првом гему, а након тога су обојица прилично сигурно освајала гемове на свој сервис.

У "тај брејку" готово идентична прича. Ђере је повео 3:0 и ту предност стрпљивом и прецизном игром са основне линије одржао до краја одлучујућег гема.

У другом сету Американац је релативно мирно изједначио, "брејкнувши" српског играча у трећем и петом гему. Повео је Квери 5:1 и без драме привео ту деоницу крају.

За тим делом наш тенисер неће жалити. Али хоће за наредним.

Поново се играли потпуно "егал" и Ђере је имао предност 5:4, али је Квери најпре изједначио на свој сервис (5:5), па је "брејкнуо" Ђереа (5:6), па је у тај-брејку искористио прву сет лопту за вођство у сетовима.

Када се примакао на сет од тријумфа, момак из Сан Франциска је ту шансу и искористио. Већ у првом гему је "брејкнуо" нашег играча, а потом је одржавао предност све до мирне завршнице.

Тако је почео окршај две селекције, са пласманом у четвртфинале као улогом.

Дејвис куп, 1. коло:

Ласло Ђере – Сем Квери 7:6, 2:6, 5:7, 4:6

Душан Лајовић – Џон Изнер

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар