Болест судије одложило рочиште

Суђење команданту Специјалне јединице МУП-а такозване Републике БиХ Драгану Викићу и још тројици оптужених за убиство заробљених припадника ЈНА 22. априла 1992. године у Сарајеву, које је било заказано за данас, одгођено је на неодређено вријеме, рекао је Срни Викићев бранилац Фахрија Каркин.

Босна и Херцеговина 01.02.2018 | 10:35
Болест судије одложило рочиште
Каркин је истакао да је јутрос обавијештен да је суђење одгођено због болести једног од чланова Судског вијећа.

Осим Викића, у предмету "Велики парк" оптужени су бивши помоћник министра унутрашњих послова Јусуф Пушина, те Нермин Узуновић и Младен Човчић.

Оптуженима је стављено на терет да су знали и били информисани о заробљавању осам припадника ЈНА српске националности из транспортера у квару на подручју сарајевског насеља Добриња.

Према оптужници, они су били информисани о стављању заробљених војника ЈНА под контролу и надзор полицијских и безбједносних структура, који су потом изведени у Велики парк близу Дома полиције у центру Сарајева гдје су убијени.

Тијела припадника ЈНА су склоњена и одвезена с циљем уклањања и прикривања доказа, али су пронађени дјелимични посмртни остаци двојице убијених, док се за осталим још трага.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ро

01.02.2018 10:23

Што каже Шојић: "Хоће то,хоће"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

02.02.2018 16:53

А гдје је Неџад Херенда, директни извршилац стријељања војника???? Ко га још увијек крије и зашто????

ОДГОВОРИТЕ