Представнички дом данас засједа

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ наставиће данас сједницу, прекинуту 17. јануара, расправом о Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о заштити лица која пријављују корупцију у институцијама БиХ.

Босна и Херцеговина 31.01.2018 | 07:43
Представнички дом данас засједа
Разлози за доношење овог закона, чији су предлагачи посланици Александра Пандуревић /СДС/, Борјана Кришто /ХДЗ/ и Мирсад Исаковић /СББ/, односе се на ефикаснију заштиту лица која пријављују корупцију, унапређењем нормативног оквира.

Према утврђеном дневном реду 55. сједнице, посланици би требало да разматрају и Приједлог закона о осигурању депозита у банкама БиХ, чији је предлагач Савјет министара.

Пред посланицима ће се наћи извјештај о финансијској ревизији извршења буџета институција БиХ за 2016. годину, годишњи ревизорски извјештај о главним налазима и препорукама за 2016. годину и појединачни ревизорски извјештаји за 74 институције БиХ за прошлу годину, које је сачинила Канцеларија за ревизију институција БиХ.

Међу 102 тачке дневног реда је и извјештај о реализацији Ревидиране стратегије БиХ за спровођење Анекса 7 Дејтонског мировног споразума за 2016. годину, извјештај о збрињавању избјеглица и странаца под супсидијарном заштитом у БиХ за 2016, као и извјештај о прегледаном стању финансијског пословања политичких партија у 2015. години, те извјештај о слободи говора и стању медијских слобода у БиХ.

Предвиђено је и разматрање информације о стању у области директних страних инвестиција у БиХ, те одређених посланичких иницијатива, као и давање сагласности за ратификовање низа међународних споразума.

По окончању 55. сједнице, чији је наставак заказан за 10.00 часова, почеће 56. сједница Представничког дома.

Посланици би требало да размотре иницијативу Дениса Бећировића /СДП/ да Представнички дом позива надлежне органе Херцеговачко-неретванског кантона, Кантона 10, Средњобосанског кантона, Западнохерцеговачког кантона и Посавског кантона да, најкасније у року од 30 дана од усвајања ове иницијативе у Представничком дому, измијене и допуне уставе ових кантона с циљем обезбјеђења уставне равноправности Срба.

На сједници би требало да буде потврђено именовање новог замјеника министра цивилних послова БиХ Горана Ћосића умјесто Војина Мијатовића који је 22. децембра поднио оставку на ову функцију.

Дневним редом предвиђено је, у другом читању, разматрање Приједлога закона о измјени Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ, чији је предлагач посланик Борислав Бојић /СДС/, Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о ваздухопловству БиХ предлагача Александра Пандуревић /СДС/, као и Приједлога закона о измјенама и допунама Изборног закона БиХ чији су предлагачи посланици Независног блока Салко Соколовић, Сенад Шепић и Садик Ахметовић.

Посланици ће разматрати и Приједлог закона о допунама Закона о платама и другим накнадама у судским и тужилачким институцијама на нивоу БиХ и Приједлог закона о спречавању сукоба интереса у институцијама БиХ.

На приједлог Савјета министара, посланици би требало да разматрају и Приједлог закона о измјени и допунама Закона о независним и надзорним тијелима полицијске структуре БиХ, Приједлог закона о измјени Закона о државној служби у институцијама БиХ, као и Приједлог закона о допунама Закона о комуникацијама.

На дневном реду је и разматрање Приједлога стратешког плана руралног развоја БиХ 2018 - 2021. година, оквирног документа Министарства спољне трговине и економских односа БиХ, те материјала Дирекције за европске интеграције БиХ који се односе на информацију о напретку у процесу испуњавања услова БиХ на европском путу, као и извјештај о реализовању Акционог плана за реализацију приоритета из Извјештаја о БиХ за 2016. годину, као и Годишњег плана обуке и вјежби припадника и јединица Оружаних снага БиХ у иностранству за 2018. годину.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ДЕ ВИСЕ

31.01.2018 10:34

Е ПОСЕБНО ПАНДУРЕВИЦКА ИГРА УЛОГУ У ЗАСТИТИ ЗА ПРИЈАВУ КОРУПЦИЈЕ, ДОКАЗАНО ПОЗРТВОВАНА АЛ У ПРИЦАЊУ У ПРАЗНО.ДОКАЗИ ЗА ТО СУ СВАКОДНЕВНА ДЕСАВАЊА ЗА КОЈА СУ КРИВИ И ИЗВРСИОЦИ И НАЛОГОДАВЦИ И ОВИ КОЈИ СЕ, КАО НЕСТО ГОРЉИВО,БОРЕ ПРОТИВ НАВЕДЕНИХ,НАРАВНО У ЈАВНОСТИ А ЗАБОЛЕ ИХ ПАТКА ЗА СВЕ СЕМ ЗА СЕБЕ. ГРИЈТЕ ТЕ ФОТЕЉЕ И УЗИМАЈТЕ ПАРЕ ЗА ТО АЛИ БАР ЦУТИТЕ НЕ СИПАЈТЕ СО ТАМО ГДЈЕ НЕ ТРЕБА,САМО ПРАВИТЕ ГОРЕ ОД НАЈГОРЕГ.

ОДГОВОРИТЕ