Радници почели с штрајком глађу

Радници сарајевске “Хидроградње” данима протестују испред сједишта фирме у Бутмиру и зграде Владе Федерације БиХ у Сарајеву тражећи своја права, а започели су и штрајк глађу, јер су, како кажу, очајни.

Босна и Херцеговина 30.01.2018 | 14:17
Радници почели с штрајком глађу
Радници траже пензионисање 267 радника, исплату осам плата које им дугују одласком фирме у стечај и отпремнине за раднике који су с 30. септембром 2016. отишли на биро.
 
Представник радника Мехо Шабановић рекао је да су ионако гладни већ мјесецима, а на штрајк глађу су се одлучили јер више немају куда, а обећања која су раније добијали нису реализована.

- Већински власник “Хидроградње” је Влада ФБиХ, чији се разни министри посљедњих десетак година нису удостојили да ријеше проблеме напаћених људи. Најлакше је отјерати нас на биро без игде ичега, а велика су дуговања за ПИО, здравство, плате, карте, топле оброке... Влада је морала да ријеши проблем кажњавањем надзорних одбора и директора које је постављала - рекао је Шабановић за Клиx.

Он је напоменуо да су се обратили и министру за борачка питања ФБиХ с обзиром на то да 75 радника чине бивши борци и ратни-војни инвалиди.

- Већ имамо четири, пет болесних људи, јер је много хладно. Убијени смо душевно у појам и лекови не помажу. Тужно је да човјек у 21. веку штрајкује за своја права - рекао је Шабановић.

Протести пред зградом “Хидроградње” у Бутмиру одржавају се 24 часа, а испред зграде Владе ФБиХ сваки дан од 11 до 14 сати.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

тете

30.01.2018 13:30

Не разумијем ! Значи имали су шта да једу и још ШТРАЈКУЈУ ГЛАЂУ ? Невјероватно какви су то људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гугу

30.01.2018 13:45

Е видите, то су прави људи!

Name

Ре

30.01.2018 14:53

То су људи којим це бити испуњени захтјеви,као и оним у Зеници.

Name

еј

30.01.2018 15:00

Још их није стид ШТРАЈКОВАТИ и тражити боље сутра ?

Name

Владо - И.Сарајево

30.01.2018 13:32

Само синдикалци из Републике Српске подржавају власт,нигдје више на свијету,па и ови радници Хидроградње из Републике Српске,на челу са оним Милисављевићем из Вишеграда битније им је да подрже владајућу партију него пљачку и пропаст властитог предузећа,битно је да њих неколико прима плате а имовини предузећа и дуговањма према радницима више нико и не прича.

ОДГОВОРИТЕ