Данас сунчано и топлије вријеме

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити натпросјечно топло вријеме за ово доба година са сунчаним периодима и уз пролазно повећање облачности, уз дневну температуру ваздуха до 12 степени Целзијусових.

Босна и Херцеговина 28.01.2018 | 11:25
Данас сунчано и топлије вријеме
Јутрос је умјерено претежно облачно уз слаб мраз понегдје. Око ријека и по котлинама на сјеверу и истоку понегдје има магле, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха биће од минус пет до четири, у вишим предјелима на истоку од минус десет степени Целзијусових. Највиша дневна температура ваздуха биће од седам до 12, на југу око 14, у вишим предјелима и мјестима са маглом од три степена Целзијусова.

Пријеподне остаје умјерено облачно, а од средине дана сунчаније уз мало облака. И даље ће бити знатно топлије од просјека.

Вјетар ће бити слаб сјеверног и сјеверозападног смјера, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура измјерена у 7.00 часова: Соколац минус 12, Гацко минус седам, Бугојно и Сарајево мину пет, Шипово, Источно Сарајево, Билећа, Хан Пијесак, Калиновик и Ливно минус четири, Рудо минус три, Фоча, Рибник и Сребреница минус два, Вишеград, Тузла и Бјелашница минус један, Србац и Зворник један, Крупа на Уни, Добој, Требиње, Бијељина, Градишка и Мостар два, Бањалука три, Нови Град четири и Неум шест степени Целзијусових.

Висина снијега: Сребреница један, Гацко два, Калиновик 10, Соколац 11, Хан Пијесак 23 центиметра.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар