ЕП: Треба пробати, иако су свјетлосним годинама далеко!

Као што каже селектор Јовица Цветковић, наши Орлови ће дати све од себе.

Остали спортови 22.01.2018 | 13:15
ЕП: Треба пробати, иако су свјетлосним годинама далеко!
Будимо искрени - наша рукометна репрезентација нема много шанси против Француске вечерас од 18.15 у мечу другог кола групе 1. Као што каже селектор Јовица Цветковић, Орлови ће играти против репрезентације која је "светлосним годинама далеко" у рукомету.

Али то не значи да се треба предати унапред.

Са три пораза наша репрезентација је практично испала из трке за полуфинале и налази се на дну табеле са скором од три пораза у три меча.

Французи су први са три победе. Триколори представљају вероватно највећу рукометну силу у 21. веку тако да не треба трошити речи о њиховој снази, иако је почела смена генерација и код њих. 

Али, никако не смемо да заборавимо да ће Орлови играти против седмоструког шампиона Европе!

"Они су, реално, не знам ни сам колико светлосних година испред нас, али имају својих слабости. То смо видели и покушаћемо да претворимо у своју корист", рекао је Цветковићпред овај меч.

Увек их краси одлична игра у одбрани као и добри голмани. Раније је доминирао Тијери Омеје, сада је то Жерар који је имао 19 одбрана против Шведске. Наше лево крило, Немања Илић игра у француској лиги, сматра да су Французи први фаворит за злато.

Мораће да се носе наши рукометаши са изузетно дугом клупом Француске. Триколори знају и да држе висок ритам свих 60 минута и то вас практично сломи. Можете да издржите пола сата или 45 минута, али онда следи бродолом у најави.

Када причамо о здравственом билтену Србије, неизвесно је да ли ће наступити лево крило Добривоје Марковић. Тако да ће поменути Илић морати да буде на висини задатка.

Французе смо добили 1998. године, али су потом Триколори славили у наредних пет дуела.

Биће ово још једна прилика за сакупљање искуства када су они млађи играчи у питању и прилика да се сударите са најбољим. Да видите где сте, шта треба да поправите и колико још морате да напредујете.

А такве прилике су непроцењиве...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар