ПЛ: Рафал "тобџија", минималац Јунајтеда, сигурност Ситија!

Лука Миливојевић дао почасни гол за Кристал Палас на стадиону "Емирејтс".  Арсенал уништио Палас, Монреал као Супермен до повреде, гол Миливојевића слаба утеха! Марсијал одвео Манчестер Јунајтед до победе на гостовању код Барнлија.  Нека други купују појачања, Сити галопира ка трофеју уз 80% поседа! Грађани савладали Њукасл код куће с 3:1.

Фудбал 20.01.2018 | 21:00
ПЛ: Рафал "тобџија", минималац Јунајтеда, сигурност Ситија!
Арсенал се опоравио од прошлонедељног пораза који му је нанео Борнмут. "Тобџије" су градског ривала Кристал Палас ухватиле потпуно неспремног, па је већ средином првог полувремена резултат био 4:0!

Од тога су два гола постигли дефанзивци Наћо Монреал и Лоран Кошелни после корнера.

Тим Арсена Венгера рутински је одржавао стечену предност, да би у 78. минуту Лука Миливојевић ублажио пораз и поставио коначних 4:1.

Кристијан Бентеке му је главом спустио лопту на петерац, а репрезентативац Србије се добро снашао и у гужви, ударцем из окрета, затресао мрежу пети пут ове сезоне у утакмицама Премијер лиге. Миливојевић је прва три гола дао са "беле тачке", а ово му је други погодак из игре, након победоносног у дуелу са Саутемптоном пре петнаестак дана.

Кристал Палас је од 31. децембра до ове утакмице освојио седам од могућих девет бодова и извукао се из зоне испадања, али има још много да се игра...

Манчестер јунајтед смањио је предност водећег Манчестер ситија на девет бодова, забележивши минималну победу у Барнлију - 0:1.

Антони Марсијал је почетком другог полувремена прихватио добар пас Лукакуа и са око 15 метара уз помоћ пречке матирао голмана Поупа.

Домаћин је у наставку имао неколико добрих прилика, Гудмундсон је из слободног ударца погодио пречку, али није било реванша за децембарски дуел на "Олд Трафорду", када је Јунајтед голом Лингарда у надокнади времена спречио тријумф Барнлија (2:2).

"Црвени ђаволи" се после три узастопна ремија налазе у серији од три победе у Премијер лиги, и то без примљеног гола.

Манчестер сити против Њукасла ће од 18.30 часова имати лепу прилику да врати предност на 12 бодова.

Треба још истаћи да је Тио Волкот дебитовао за Евертон асистенцијом Оумару Нијасеу код изједначујућег гола против Вест Бромвича - 1:1.

До ове суботе Арсенал је био у кризи, није имао победу у 2018, а онда је на Емирејтс дошао Кристал Палас. Фудбалери Арсена Венгера као да су решили да за све претходне киксеве наплате цех несрећним комшијама из јужног дела Лондона. И урадили су то онако, баш без милости. Славио је Арсенал са 4:1 у мечу 24. кола Премијер лиге у којем је Лука Миливојевић понео капитенску траку код гостију.

Управо је некадашњи играч Црвене звезде био стрелац јединог поготка за госте, али слаба је то била утеха. Арсенал је био доминантан пре свега у првом полувремену, а већ после 22 минута домаћа екипа имала је чак четири поготка предности.

Након тога Тобџије су, реално говорећи, и да се мало опусте и повуку ручну, али ни то није било довољно да Кристал Палас избегне катастрофу.

Све је почело у шестом минуту када је Наћо Монреал остао заборављен на петерцу гостију и није му било тешко да главом проследи лопту у празну мрежу.

Иначе, може се рећи да је ово био Монреалов дан барем до пред крај полувремена. У 10. минуту Арсенал је дуплирао предност, овај пут је Монреал био асистент пошто је са левог бока упослио Алекса Ивобија.

Само три минута касније све наде гостију су дефинитивно умрле, а овај пут Монреал је проиграо Лорана Кошчелнија који је се добро снашао у гужви у казненом простору после корнера. Ипак, у 34. минуту се повредио Монреал и морао је да ван терена, а заменио га је Ејнсли Мејтленд-Најлс.

У другом полувремену је Палас само у појединим моментима успео да дође до даха, а то је Миливојевић искористио 12 минута пре краја утакмице.

Манчестер Јунајтед је и на гостовању Барнлију одиграо онако “мурињовски”, победио је са 1:0 и барем на неколико сати пришао на прихватљивих једноцифрених минус девет у односу на градског ривала Сити.

Био је то још један релативно слаб меч Црвених ђавола, без превише прилика за гол, али је у 55. минуту Јунајтед одиграо баш добру акцију.

Започео ју је Ромелу Лукаку који је пронашао на левој страни Антонија Марсијала, а овај послао лопту право под пречку и ту голман Барнлија није имамо никакве шансе. 

Нека други купују појачања, Сити галопира ка трофеју уз 80% поседа! Грађани савладали Њукасл код куће с 3:1.

Можда им се изјаловило довођење Алексиса Санчеза Манчестер Ситију, али зато на терену нема грешке. Експедиција Пепа Гвардиоле галопира ка трофеју Премијер лиге, а у последњем мечу на Етихаду пао је Њукасл с 3:1 (1:0) уз хет-трик Серхија Агуера.

Довољан је податак да је Манчестер Сити имао 80% посед лопте тако да вам је јасно да је простор Њукаслу да било шта уради у нападу био више него смањен.

Било је од почетка јасно да је само питање са којим ће резултатом да се заврши мучење за тим са севера Енглеске. 

Кевин Де Брујне је у 34. минуту упутио центаршут с леве стране али десном ногом, тако да је лопта ишла ка голу Њукасла. Агуеро је скочио, врло мало закачио лопту (њему приписан гол) и она се ушетала у мрежу Сврака.

То је обезбедило Ситију да игра са још мање притиска. Наставио је лидер Премијер лиге да кидише и у другом полувремену и то се исплатило у 63. минуту. Стерлинг је прошао по левој страни, ушао у шеснаестерац Манкиљо га је оборио и био је то пенал који је, уз мало среће, реализовао Агуеро.

И таман када су многи које интересује само резултат пребацили канал, Њукасл је узвратио. Потпуно ненадано. С неба па у ребра.

Севнула је контра, неколико лепих додавања, одједном се Марфи нашао испред голмана Едерсона и фино га савладао. Мало ко је очекивао овакав развој ситуације.

Ипак, Сити је остао прибран, Агуеро је постигао и трећи гол, дошао до хет-трика, чисто да не буде недоумице. Да не кажу после неки да је тим из доњег дела табеле намучио фаворита за титулу.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА - 24. КОЛО

Субота:

Брајтон - Челси 0:4 (0:2)
/Азар 3, 77, Вилијан 6, Мозес 89/

Арсенал - Кристал Палас 4:1 (4:0)
/Монреал 6, Ивоби 10, Кошчелни 13, Лаказет 22 - Миливојевић/

Барнли - Манчестер Јунајтед 0:1 (0:0)
/Марсијал 55/

Евертон - ВБА 1:1 (1:0)
/Нијас 70 - Родригез 7/

Лестер - Вотфорд 2:0 (1:0)
/Варди 39пен, Марез 90+1/

Стоук - Хадерсфилд 2:0 (0:0)
/Ален 53, Дијуф 69/

Вест Хем - Борнмут 1:1 (0:0)
/Ћићарито 73 - Фрејзер 71/

Манчестер Сити - Њукасл 3:1 (1:0)
/Агуеро 34, 63, 83 - Марфи 67/

недеља:

Саутемптон - Тотенхем 17.00

понедељак:

Свонси - Ливерпул 21.00

ТАБЕЛА: Манчестер сити 65, Манчестер јунајтед 53, Челси 50, Ливерпул (-1) 47, Тотенхем (-1) 44, Арсенал 42, Лестер 34, Барнли 34, Евертон 28, Вотфорд 26, Вест Хем 26, Борнмут 25, Кристал Палас 25, Хадерсфилд 24, Њукасл 23, Брајтон 23, Стоук 23, Саутемптон (-1) 21, ВБА 20, Свонси (-1) 17.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар