АО: Милеру мало 40 асова, Димитров се не шали! И још...

Едмунд не може без пет сетова, бољи и од Басилашвилија! Британски тенисер Кајл Едмунд изборио је пласман у осмину финала у Мелбурну. После велике борбе елиминисао је Николоза Басилашвилија из Грузије. Милеру мало 40 асова, Карењо Буста у 4. колу! Шпанац Пабло Карењо Буста забележио је победу у трећем колу Аустралијан Опена. Надиграо је Луксембржанина Жила Милера у четири сета, 7:6, 4:6, 7:5, 7:5. Димитров се не шали, срушио и Рубљова! Бугарин Григор Димитров успео је да се пласира у четврто коло гренд слем турнира у Мелбурну. Био је бољи од Руса Андреја Рубљова, 6:3, 4:6, 6:4, 6:4.  

Тенис 19.01.2018 | 09:00
АО: Милеру мало 40 асова, Димитров се не шали! И још...
Био је то одличан тест форме за трећег носиоца и једног од играча из круга оних који би могли да дођу до саме завршнице. Рубљов је звезда у успону и не може се рећи да је одиграо лоше, али једноставно, Димитров је одиграо боље кључним поенима и заслужено се пласирао у осмину финала.

Меч у "Род Лејвер арени" трајао је три сата и седам минута. Димитров је је у коначном збиру имао знатно више ас сервиса (13:4) и директних поена (45:29), али и сигрнију руку, посебно у финиша меча.

Рубљов је повео са 2:0 у почетном сету, али је Бугарин успео да преокрене на 4:3, потом је направио брејк за 5:3 и рутински одсервирао за сет.

Рубљов је узвратио у наредном сету, кључна су била два брејка у финишу тог дела игре, да би трећи носилац у наредном сету после 2:4 низом од четири узастопна гема стигао до 6:4. У четвртом сету пресудан је био седми гем када је Григор начинио брејк који је сачувао до краја.

Његов наредни противник биће победник сусрета између Аустралијанца Ника Киријоса и Жоа Вилфреда Цонге.

Милеру мало 40 асова, Карењо Буста у 4. колу! Шпанац Пабло Карењо Буста забележио је победу у трећем колу Аустралијан Опена. Надиграо је Луксембржанина Жила Милера у четири сета, 7:6, 4:6, 7:5, 7:5.

После победе над Џејсоном Кублером и предаје Жила Симона у другом колу, Шпанац је имао далеко тежи посао у мечу са 23. носиоцем. Борба је трајала три и по сата, а Карењо Буста, који је на УС Опену стигао до полуфинала, још једном је показао да није случајно међу 15 најбољих на светској листи.

Милер ће имати за чим да жали, невероватно звучи податак да је забележио чак 40 асова и имао укпно 78 винера, а да није успео да се пласира међу 16 најбољих. Још једном се показало да није све у топовском сервису по којем је Милер познат.

Први сет, Карењо Буста је добио у тај-брејку резултатом 7:4, пошто претходно није било брејка. Милеру је за изједначење било довољно да на старту другог сета одузме сервис противнику, али остатак меча је протекао у знаку тенисера који је рођен у Хихону.

Пабло је у трећем сету начинио брејк и то у последњем, 12 гему, да би у четвртом имао предност од 5:3 и сервис за победу. Рука му је тада задрхтала, па је Милер успео да му одзме сервис и брзо изједначи на 5:5, међутим, по њега је поново био кобан 12. гем када је Шпанац искористио друг меч лопту.

Њега у осмини финала очекује мегдан са победником меча између Американца Рајана Херисона и шестог носиоца, Марина Чилића из Хрватске.

Едмунд не може без пет сетова, бољи и од Басилашвилија! Британски тенисер Кајл Едмунд изборио је пласман у осмину финала у Мелбурну. После велике борбе елиминисао је Николоза Басилашвилија из Грузије.

Врело аустралијско сунце као да прија Едмунду. Ни инспирисан противник ни несносна врућина од плус 40 степени нису спели да га спрече да стигне до новог тријумфа на Аустралијан Опену, и то поново у пет сетова, 7:6, 3:6, 4:6, 6:0, 7:5.

У претходном колу, такође после велике борбе, савладао је Дениса Истомина, а овога пута на терену је провео три часа и 38 минута. И није изгледало на почетку да ће бити добро по Едмунда, нарочито после трећег гема почетног сета када је затражио интервенцију физиотерапеута због болова у леђима.

Ипак, третман је дао резлтата па је Едмунд наставио меч и добио почетни сет у тај брејку са глатких 7:0!

Басилашвили не само да је успео да се врати у меч, веч је освајањем два наредна сета начинио преокрет и чинило се да је на путу да победи. Међутим, тенисер из Грузије је нагло попустио у четвртом сету у којем није узео ни гем.

У петом сету се добро држао, било је неизвесно све до последњег, 12. гема када је Едмунд успео да искористи прву меч лопту.

"Није било једноставно играти по оваквом времену. Истина, било је мало и ветра, али он је средином меча престао. Како је било мени, тако је било и њему, најважније је да сам на крају победио", рекао је Едмунд.

Стигао је и да се нашали на рачун свог тена.

" У понедељак сам изгорео на сунцу, нисам ставио довољно креме. Најгоре је прошао мој врат, знате, веома сам светле пути. Морам бити одговорнији, мама ме је добро изгрдила због тога".

Едмундов наредни ривал биће бољи из меча Андреас Сепи - Иво Карловић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар