Снижена роба као замка за купце

Јануар је мјесец када се, због празничне еуфорије, често троши и више новца него што дозвољава кућни буџет. Истовремено, већина радњи облијепљена је натписима којим позивају суграђане да искористе сезонска снижења. Да ли су снижења права и на шта треба обратити пажњу при куповини робе на акцији, погледајте у наставку.

Република Српска 18.01.2018 | 17:40
Снижена роба као замка за купце
Западњачки синдром великих снижења пред крај старе и почетком нове године, није новина ни на на нашем тржишту. Све чешће смо свједоци финалних распродаја, снижења чак до 70 одсто.

Имали новца или не, свакако да примамљиви натписи са радњи на којима пише ''распродаја, снижење, све у пола цијене'', као и проценти снижења, итекако привлаче радознале купце. Многи у том разгледању и уоче нешто што им се допадне, и то је прилика да себи приуште дуго жељени комад гардеробе.

Иако су овакви натписи сјајни и примамљиви, купци се жале да неријетко из радњи излазе разочарани јер је роба снижена незнатно. Из удружења потрошача кажу да је нажалост тако и да приликом куповине робе на акцијама и снижењима треба бити обазрив.

Посебно треба бити обазрив приликом куповине прехрамбених производа јер и у акцијским куповинама се крију одређене замке за купце. Из удружења истичу и то да су права купаца иста било да робу купују по реалним или сниженим цијенама.

Такође савјетују да се за куповину снижене робе добро припремите, да обиђете више локација у потрази за артиклом који вас занима, те да ћете тек тада упоређивањем цијена добити прави одговор гдје да купите.

Допадала вам се или не, снижења ће бити актуелна до средине фебруара када ће на полице почети да пристиже дио колекције за прољеће.

Уколико не робујете трендовима и не пратите их слијепо, ово је прави моменат да купите капут, бунду или чизме за следећу сезону по нешто нижим цијенама и да искористите снижења за паметну куповину.



БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар