Швед: Београд, најбоља атмосфера! Миротић: Тачно!

"Руски снајпер", први стрелац Евролиге ове сезоне, сматра да не постоји боља атмосфера на кошаркашким теренима од оне у Београду.

Кошарка 18.01.2018 | 08:30
Швед: Београд, најбоља атмосфера! Миротић: Тачно!
Навијачи Црвене звезде уверили су се у уторак увече због чега је Алексеј Швед најплаћенији кошаркаш Евролиге, али се и "руски снајпериста" уверио због чега је београдска публика на таквом гласу у Европи и шире.

"Изнад свега, ово је важна победа за нас јер смо изгубили неколико утакмица у низу. Било нам је потребно нешто попут овога да се подигнемо. Наравно да смо срећни, нарочито јер смо победили пред оваквим навијачима. Мислим да је најбоља атмосфера у Евролиги управо овде, веома је тешко играти против Црвене звезде пред оваквим навијачима... тако да, срећни смо", рекао је Швед у "Пиониру", чије трибине нису биле испуњене до последњег места, али у којем је итекако одјекивало.

Иначе, кошаркаш Чикаго Булса, Никола Миротић, одговорио је путем Тwиттера на ову Шведову изјаву и написао:

"Истина".

Додуше, одјекивало је и када је Швед "пуцао". Убацио је 29 поена од којих су неки буквално "преломили" утакмицу у којој су црвено-бели исказали много слабости, лошу форму и замор, а опет све време "били ту" и имали прилику да се врате и одиграју егал завршницу.

"Моји саиграчи и тренер ми верују. Ја само желим да играм свом снагом у свакој утакмици. Када победите је сјајно, али када изгубите апсолутно није важно како сте играли, индивидуално", рекао је Швед да његова партија не би вредела ништа да је тим Душана Алимпијевића на крају био бољи.

"Целу утакмицу одиграли смо на исти начин, али на крају пресудила је наша боља одбрана и неколико скокова. Цео тим је одиграо диван меч", закључио је први стрелац Евролиге са просеком од 22,3 поена уз 46,8 одсто у шуту за два и 34,5 за три поена.

Швед је у Београду и Милану убацио 29, у Малаги и Бамбергу 28, што потврђује да је мотивисанији пред гостујућим навијачима и да за њега појам "предност домаћег терена" не постоји.

"Очекивали смо овако нешто. Знали смо да ће атмосфера бити ватрена, тако да смо морали да одиграмо чвршће него иначе да бисмо победили. Ово је важна победа на гостовању, имамо десет тријумфа у Евролиги на шта смо поносни", рекао је Јоргос Барцокас, који је с много енергије водио утакмицу.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар