"Афлало, буди опрезан - Срби се ничега не плаше!"

Бивши кошаркаш Барселоне Тајрис Рајс на занимљив начин прокоментарисао је сукоб играча Орланда Арона Афлала и нашег Немања Бјелице. Бели: Афлало је подивљао, одрастао сам на улици! Кошаркаш Минесоте Немања Бјелица био је миран после инцидента с играчем Орланда Ароном Афлалом.  Бјелица објаснио зашто је "закључао" Афлала. . .  Шмекерски - и на паркету, и ван њега. Немања Бјелица рекао је да је поносан на своју реакцију и да је помогао побеснелом Арону Афлалу.

Кошарка 17.01.2018 | 16:00
"Афлало, буди опрезан - Срби се ничега не плаше!"
Афлало је физички насрнуо на кошаркаша Минесоте и обојица су искључени због међусобног сукоба.

Бивши МВП Евролиге и репрезентативац је Црне Горе, играо је дуго година у Европи и добро познаје српске играче, па је дао добронамеран савет Аффалу.

"Ово је била прва Афлалова туча, ха? Пази када се петљаш са Србима. Они се ничега не плаше. Веруј у то", написао је Рајс на свом Твитер профилу.

Амерички кошаркаш дан раније је споразумно раскинуо уговор с Барселоном и каријеру ће наставити у кинеском Шенжену.

Бели: Афлало је подивљао, одрастао сам на улици! Кошаркаш Минесоте Немања Бјелица био је миран после инцидента с играчем Орланда Ароном Афлалом.

Афлало је физички насрнуо на српског играча, а обојица су искључени због међусобног сукоба.

"Пре свега, желим да се извиним тренеру и саиграчима јер сам искључен", рекао је Немања Бјелица након што је "закључао" побеснелог Арона Афлала, који је покушао да га удари песницом после дуела који су имали.

"Замахнуо је ка мени. Само сам покушао да се одбраним, пре свега, а онда и да му помогнем да се смири, јер је подивљао", објаснио је ас Минесоте новинарима, који су испунили свлачионицу Тимбервулвса у намери да добију коментар инцидента због којег су и Арон Афлало и Бјелица морали да напусте паркет.

Приликом једног дуела, у борби за скок, Бјелица и Афлало су мало јаче "погурали", међутим док је српски кошаркаш гледао према лопти, играч Орланда био је окренут према њему, одгурнуо га још једном и онда покушао да га удари у главу.

Бјелица га је ескивирао у маниру профи боксера, а онда показао да има и неке од захвата за које до сада нисмо знали из простог разлога што је - миран момак.

"Немам појма какав проблем има тај тип, али ако ме неко нападне наравно да ћу се бранити. Због породице, на крају крајева... Сви који ме познају, знају да сам миран момак, али знам јако добро знам како то функционише. Одрастао сам на улици, али сам професионални кошаркаш и не тучем се током утакмица. Још једном ћу рећи, не желим да глумим жртву у свему овоме, али морао сам да се браним".

Додао је…

"Веома сам поносан што сам тако реаговао и што сам га смирио, јер не знам шта би се догодило да сам урадио нешто друго... То је то".

Ипак, новинари му нису дали да ту заврши разговор.

"Не желим од њега да правим лошег момка, можда је имао лош дан или шта већ, али шта је требало да урадим? Да га пустим да ме удари још једном?", питао је Бјелица и подсетио да су Афлало и он имали оштре дуеле током меча, али да је за њега то све део кошаркашке игре.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар