Колинда данас стиже у Сарајево

Колинда Грабар Китаровић, предсједница Републике Хрватске данас стиже у дводневну посјету Босни и Херцеговини, гдје ће се састати са бројним бх. званичницима.

Босна и Херцеговина 17.01.2018 | 08:03
Колинда данас стиже у Сарајево
Иако је било планирано у уторак навече (16. јануар), није слетјела на сарајевски аеродром из још увијек непознатих разлога.

На писти сарајевске ваздушне луке све је било спремно за дочек, а хрватску предсједницу узалуд је чекала делегације БиХ предвођено министром спољних послова БиХ Игором Црнатком.

Око 19 сати и 20 минута, када је било предвиђено слијетање авиона, бх. делегација је обавијештена да Грабар Китаровић долази ипак сутра. О разлозима термина посјете ни сам шеф дипломатције БиХ Игор Црнадак ништа не зна, једнако као ни хрватски амбасадор у БиХ, Иван дел Вецхио.

На питање зашто гости из Загреба вечерас нису дошли у Сарајево, Црнадак је за Н1 казао да му није познато због чега је дошло до промјене термина:

"Заиста не знам", казао је Црнадак.

Из Кабинета предсједнице Хрватске поручили су да ће Грабар Китаровић у Сарајево слетјети у сриједу ујутро, "како је и било планирано".

Колинда Грабар Китаровић прво ће се састати са трочланим Предсједништвом БиХ, а разговараће о многим отвореним питањима између двије државе.

Предсједница Хрватске ће се у Сарајеву састати и са Денисом Звиздићем, предсједсвсјућим Савјета министара БиХ, а незаобилазна тема бит ће сигурно и изградња Пељешког моста. Имаће састанак и са члановима Колегија оба дома ПС БиХ, а разговараће и са кардиналом Винком Пуљићемжж

Након Сарајева Грабар Китаровић одлази у Нову Билу, а посјетиће и самостан Гуча Гора, а у Витезу ће разговарати с Хрватима који су начелници општина. У Жепчу ће посјетити Католички центар, а посјету ће завршити у петак у Тузли, Орашју и Дервенти.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

А

17.01.2018 07:40

Како нам је уважени министар летао синоћ џаба по аеродрому!!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

17.01.2018 10:20

Ха ха ха...

Name

БИХ

17.01.2018 08:05

Па хајде вец једно стигни да си на магарцу кренула досад би стигла

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неце Она

17.01.2018 09:43

Фина госпоја.

ОДГОВОРИТЕ