Одличне вијести за Богдановића из Сакрамента!

Богдан Богдановић, кошаркаш Сакраменто Кингса, добија доста минута у својој руки сезони, међутим очекује се да у наредном периоду добије још више.

Кошарка 19.01.2018 | 11:30
Одличне вијести за Богдановића из Сакрамента!
Тренер Кингса Дејв Јегер најавио је да ће у наставку сезону ветерани (Хил, Куфос, Темпл, Картер и Рендолф) добијати мање прилика и да ће фокус бити да млађи играју.

То значи да бисмо могли да видимо и неке трејдове, пошто Кингси неће играти у плеј-офу, а Хил и остали сигурно желе да наступају у постсезони.

"То никада није лака конверзација. Они су велики професионалци и такмичари. Сви они би били важни играчи у плеј-оф екипама. Тако да тражење од њих да одступе у неким ситуацијама уопште није лако. Они су то поднели добро, били су професионалци", рекао је Јегер.

До краја сезоне најмање два ветерана неће улазити у игру на сваком мечу, док ће на неком можда чак и тројица бити ван терена.

У преводу, Кингси желе да што више минута дају млађим играчима како би се развијали на правилан начин.

Богдановић можда не спада у најмлађе (25г), међутим новајлија је у лиги и сигурно да ће му више минута до краја сезоне значити.

Бивши кошаркаш Партизана и Фенербахчеа ове сезоне игра просечно 26,3 минута и за то време има учинак од 11,1 поена, 2,9 асистенција и 2,6 скокова, уз 47% шута из игре и 39% ван линије 7,25.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар