ЕЛ: Спектакл - Швед, Ђенка и Пефи нападају Звезду!

Кошаркаши Црвене звезде играју у уторак против Химкија (19х) у Хали Пионир, меч 18. кола Евролиге.

Кошарка 16.01.2018 | 16:00
ЕЛ: Спектакл - Швед, Ђенка и Пефи нападају Звезду!
Црвено-бели у меч улазе после импресивне партије у дербију АБА лиге против Цедевите (82:66), док руски тим стиже у промењивој форми, поражен је пет пута у последњих осам утакмица.

У првом делу сезоне Химски је славио на свом паркету 85:78, али је у гостима ове сезоне остварио само три победе (Мадрид, Милано, Бамберг).

С друге стране, црно-бели су изгубили само један од последњих шест мечева код куће у свим такмичењима.

"Направили смо у Евролиги неке велике победе које ће нам донети самопоуздање. Надам се да ћемо уз навијаче одиграти добру утакмицу у којој бисмо могли да славимо. Осим неких ситних повреда, које су нормалне за овакав распоред, мислим да ништа неће бити промењено у односу на утакмицу против Цедевите", рекао је тренер Звезде Душан Алимпијевић.

Центар црвено-белих Никола Јовановић након дербија са Цедевитом и даље је био под утиском сјајне подршке са трибина и изразио наду да ће екипа и у уторак имати велику подршку са трибина.

"То је екипа предвођена Шведом и Стефаном Марковићем, али ћемо ми покушати да им се реванширамо за онај пораз у првом мечу. Значи ми много што сам играо добро у Истанбулу против Ефеса, али све је подређено тиму и томе како да на најбољи начин допринесем екипи. Имали смо тежак распоред и нормално је да има падова, немогуће је стално пружати добре партије. Било је доста осцилација у досадашњем току сезоне, али сам уверен да ћемо бити најбољи када буде најпотребније, што смо показивали у прошлости", рекао је Јовановић.

Утакмица Црвена звезда мтс – Химки игра се у уторак од 19 часова, већ у среду у јутарњим часовима екипа путује у Тел Авив.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар