Како да уштедите током путовања?

Љубитељи путовања не гледају на календар и не траже право вријеме за путовања. За њих су то 365 дана у години. Кажу да је тајна у добро испланираном буџету. Ипак, оно што их питају сви је како избјегавају непланиране трошкове и како уштедити на путовањима. Ево и неких ситних детаља који вам могу помоћи.

Занимљивости 15.01.2018 | 18:00
Како да уштедите током путовања?
Испланирати буџет и не прекорачити га - најважније је правило током путовања да се не би претворило у финансијску ноћну мору. Ипак многи љубитељи путовања кажу да је ово много лакше рећи и замислити него остварити. Мало је оних карактерних који када се заврши путовање и одмор не повуку црту и закључе да нису прешли своје лимите.

Људи који су у туризму кажу да туристи највише новца могу да уштеде раним резервацијама и посјетом сајмовима.

Цијену прије свега диктира тип људи који путују, да ли на пут иду породично, са малом дјецом или у већем друштву, као и какву услугу желе, каже Софија Стевановић, радник у Туристичкој агенцији “Хаппy травел”.

Ко воли сам да организује путовања мора томе да се озбиљно посвети и упоређује карте, хотеле и испланира дуже путовање са неколико одредишта, јер је тако јефтиније. А управо ово као начин уштеде на путу препоручује дугогодишњи радник на крузерима Ненад Новаковић.

Статистике кажу да људи углавном највише новца потроше на храну и пиће, што је цијена неискуства. Наши туристи су познати и по томе што када дођу негдје воле да иду у шопинг и добар дио посјете неком граду посвете посјети радњама познатих брендова.

Ненад је дуго година радио на крузерима на којима углавном путују људи старији од 50 година. Према његовом искуству они паметно троше новац.

Ко добро проучи дестинацију неће лутати, неће трошити новац на градски превоз. Такође, добро је познато правило да никада не треба јести на туристичким мјестима. У хотелу тражите јефтинију, а не најбољу собу, јер се ту само преспава, а такође увијек је јефтиније изнајмити стан или спавати у хостелу него платити хотелску собу, поготово ако путује више особа.

Иако је почетак године, већ су изашли цјеновници за Турску, Грчку, Кипар и Египат, те ко резервише љетовање до краја јануара, има велике шансе да аранжман плати и 40% јефтиније.



БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Јој

15.01.2018 17:20

само пастета и кифла ! Та се иде на одмор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.01.2018 18:56

Ево ми турусти у Дубаиу вецера нас костала 150 Еура, нигдје нисмо наши куфлу и пастету .

Name

Микица

15.01.2018 19:01

мој савјет свима је да путују авионом Владе РС. Тако је најудобније и најјефтиније. Потребно је само позвати и резервисати на вријеме. Превоз до аеродрома у најновијем Аудију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

15.01.2018 19:49

у Федерацији за 300 КМ , буде весело веце са цевапима !

ОДГОВОРИТЕ