ЕЛ - Марковић пред Звезду: Не игра се на "папиру"!

Искусни бек изјавио је да ће Химки за победу над Звездом у Београду морати да буде много бољи него на претходним мечевима.

Кошарка 16.01.2018 | 15:30
ЕЛ - Марковић пред Звезду: Не игра се на "папиру"!
Екипа Химкија тренирала је у дворани "Александар Николић" пред окршај 18. кола Евролиге са Црвеном звездом (уторак, 19.00).

Московљани су допутовали у Београд предвођени Алексејом Шведом, оптерећени лошим резултатима у претходних неколико утакмица.

Стефан Марковић, који је летос стигао у Химки из Зенита, рекао је новинарима да као клупски играч није наступио у Београду још откако је лета 2010. отишао у иностранство из Хемофарма.

"Знамо где смо дошли. Већина играча је играла у овој дворани, знају шта их чека, да је ово 'врућ' терен и да морамо да пружимо партију много изнад наше тренутне форме да бисмо као гости победили Звезду", изјавио је Марковић.

"Зна се како играју овде и какав стил гаје. Биће то изузетно тешка утакмица".

Химки је у петак претрпео дебакл у сусрету са Реалом на свом паркету. Са скором 9-8 држи се на деоби седмог и осмог места са Макабијем.

У чему је проблем?

"Можда је у самом формату такмичења Евролиге? У току сезоне морате да имате падове. Ја се надам да је ово само тренутни пад и да ћемо га превазићи што пре. Тренирамо, боримо се, не видим да постоји неки већи проблем".

Звезда?

"Имају нову екипу, новог тренера и треба им времена, као и за све друго у животу. Показало се да играју супер откако су се уклопиле коцкице, када су искусни играчи преузели водећу улогу. Мслим да су на правом путу, као и претходних година.

Ко је у предности?

"Ово је Евролига, тако да нема лаких противника, нити изразитих фаворита. Догађају се луди резултати и све је ствар концентрације и жеље. Ритам је паклен, игра се некад на свака два дана, па и то може да утиче", истиче некадашњи репрезентативац Србије.

Поред њега и Шведа, у спољној линији је и бивши бек црвено-белих Чарлс Џенкинс, а од високих играча су ту Гил, Ханикат, Марко Тодоровић...

"На папиру имамо квалитетан тим, али да бисмо победили морамоту разлику да пренесемо на терен".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар