АБА: Партизан хвата сламку спаса у Лакташима!

Партизан отишао по победу у Лакташе.  Кошаркаши Партизана данас од 17 часова гостују Игокеи у Лакташима, у оквиру 16. кола АБА лиге.  Црно-бели без Милера и са лошом традицијом траже тријумф на врућем терену. . .

Кошарка 14.01.2018 | 15:15
АБА: Партизан хвата сламку спаса у Лакташима!
Црно-бели имају велики мотив да победе у овом мечу јер се боре за четврту позицију и учешће у плеј-офу, али и тежак задатак, можда не толико због снаге противника колико због своје неубедљиве игре.

"Покушаћемо да победом останемо у трци за 4. место. Чека нас утакмица против искусне екипе која је појачана Американцем Артисом", рекао је Ненад Чанак, тренер Партизана.

Партизану је посао додатно закомпликовала екипа Морнара, која је синоћ победила Олимпију у Бару са 101:81.

Црногорски клуб је остварио девету победу и сада уз утакмицу више има два тријумфа више од првих пратилаца ФМП и Партизана.

Дављеник се увек хвата за сламку спаса. А у овом тренутку Партизан делује баш тако када је у питању борба за пласман у плеј-оф Јадранске лиге. Екипа Ненада Чанка гостује Игокеи у Лакташима у утакмици 16. кола регионалног такмичења у којој је само победа оставља са каквим таквим шансама за доигравање.

Амерички плејмејкер Патрик Милер није отпутовао са екипом у Лакташе, већ се спрема пут Турске где ће обући дрес суперлигаша Гацијантепа и биће интересантно видети како ће Партизан изгледати без његових стандардних 15-ак поена. Овај момак из Чикага не уклапа се у Чанкову визију игре због чега су црно-бели и дали зелено светло за трансфер, истовремено почевши да трагају за његовом заменом.

Оно што је добро за Партизан јесте што је од претходне утакмице са Задром имао десетак дана за тренинге и уигравање, а то је нешто што је и те како недостајало Чанку откако је именован за тренера. За очекивати је и да нови центар Партизана Ђорђе Гагић да већи допринос него што је то био случај у прошлом колу, мада се и тада видело да би требало да представља освежење под кошем.

Занимљиво, Партизан је до сада седам пута гостовао код Игокее у Лакташима и славио је само једном. Јасно је, дакле, да је ово врло незгодан терен за црно-беле и да ће домаћин имати улогу фаворита. Оно због чега је овај дуел додатно занимљив је чињеница и да је Игокеа и даље у игри за четврто место и пласман у плеј-оф, што значи да ће имати озбиљан такмичарски мотив. А у борби за доигравање победе на домаћем терену увек су обавеза.

И још једна ствар - Партизан и Игокеа су у првом делу сезоне одиграли спектакуларан меч у београдској хали Пионир. Црно-бели су славили са 117:104, а деловало је да ни једни не други не могу да промаше кош. Партизан и даље муку мучи са одбраном и то је нешто на чему Чанак мора највише да ради. Последњу победу у гостима Партизан је забележио још 11. новембра прошле године и можда је време да се црно-бели сада опет радују на страни...

АБА лига, 16. коло:

Мега – Будућност 83:94

Морнар – Олимпија 101:81

Недеља:

15:00 Цибона – МЗТ

17:00 Игокеа – Партизан

19:00 Звезда – Цедевита

Понедељак:

21:00 Задар – ФМП

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар