Нова година као вријеме промјена

Неки људи имају потребу да сумирају урађено и праве планове за будућност – неки на годишњем нивоу, неки мјесечно, а неки недјељно. Иако је добро осврнути се на оно што је иза нас, као и погледати будуће планове, ипак је најважније од свега живјети у садашњости. Приликом прављења планова на почетку нове године битно је да знамо колико је то што планирамо за нас реално и оствариво.

Република Српска 13.01.2018 | 09:46
Нова година као вријеме промјена
Нова година је тренутак за свечана обећања. Бићемо бољи, мршавији, богатији, успјешнији. Песимисти кажу да је Нова година само нови почетак уз старе навике и проблеме, а оптимисти вјерују да имају нову прилику за успјех и избор. Новогодишње одлуке заправо су традиција скоро двоструко старија од хршћанства, што помаже да се објасни зашто су тако укорјењене у нашој култури. И углавном их доноси велики број људи.

Према неким истраживањима, само 40 одсто људи се придржава својих одлука до средине године. Стручњаци поручују да нас у остваривању новогодишњих одлука неријетко кочи и намјера јер многи не планирају озбиљно да се посвете промјенама.

Код неких, новогодишње одлуке трају колико и новогодишња еуфорија - каже психијатар др Олег Грубач, који додаје и да успјех у реализацији зацртаних циљева као и у свему зависи од тога колико смо реални и искрени према себи.

Нова година је временска прекретница код које застанете и осврнете се за годином иза вас, шта сте све постигли или можда нисте, а жељели сте, и како то промијенити.

Нова година доноси нову шансу. Тако да, уколико још нисте, још није касно да направите свој списак планова и жеља јер 2018. је тек почела.



БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар