Партизан кренуо: Нема Евертона, Стојковић је ту...

Фудбалери Партизана почели су припреме за други део сезоне. Евертон Луиз није дошао, ту су Тавамба и Владимир Стојковић. Неколицина тинејџера опет уз први тим.  Кренуо и Партизан уз мотивациону поруку председника: Ви сте непобедиви! На првом окупљању у Земунелу 34 играча.

Фудбал 12.01.2018 | 12:15
Партизан кренуо: Нема Евертона, Стојковић је ту...
Фудбалери Партизана окупили су се у петак први пут у 2018. години и званично почели припреме за други део сезоне.

На списку тренера Мирослава Ђукића нашло се 34 имена. На списку је и Евертон Луиз, који, за сада, одбија да продужи уговор са Партизаном, иако су му понуђени бољи услови. Новинарима је речено да ће се он "придружити екипи наредних дана".

На припреме су дошли: Владимир Стојковић, Марко Јовичић, Немања Стевановић, Јован Трнић, Немања Р. Милетић, Немања Г. Милетић, Светозар Марковић, Филип Јовић, Страхиња Бошњак, Бојан Остојић, Милан Митровић, Мирослав Вулићевић, Душан Влаховић, Лука Цуцин, Слободан Урошевић, Немања Антонов, Зоран Тошић, Марко Јанковић, Страхиња Јовановић, Евертон Луиз, Небојша Косовић, Јован Нишић, Марко Јевтовић, Милан Радин, Саша Илић, Армин Ђерлек, Сејдуба Сума, Данило Пантић, Вељко Бирманчевић, Огњен Ожеговић, Владимир Ђилас, Леандре Тавамба и Ђорђе Јовановић.

Ђукић је био кратак у обраћању играчима који су се поново окупили после паузе: "Налазимо се у Партизану и све што је прошлост - заборавља се, иако је било прелепо. Ми морамо да живимо од будућности. Знам да ће ова екипа дати све од себе да оствари циљеве који су пред њу постављени".

Фудбалери Партизана тренираће у Београду до 24. јануара, када ће се пресилити на Кипар где остају до 9. фебруара. Прву такмичарску утакмицу у новој сезони Партизан игра 15. фебруара у Београду против Викторије Плзењ у шеснаестини финала Лиге Европе.

Време одмора завршено је и за фудбалере Партизана! Тренер српског шампиона Мирослав Ђукић извршио је прозивку на коју се јавило 34 играча.

Клуб из Хумске је ове зиме већ финиширао трансфер левог бека крушевачког Напретка Слободана Урошевића, Гробари грозничаво чекају наредне потезе и надају се да ће црно-бели дрес задужити Радослав Петровић.

Док траје неизвесност прелазног рока Ђукић је окупио старе снаге. На данашњем окупљају у Земунелу били су сви креатори јесењих радости. Поред провереног кадра екипи су прикључени и најталентованији изданци омладинске школе попут Бошњака, Цуцина, Бирманчевића, Ђерлека, Нишића и Страхиње и Ђорђа Јовановића.

Црно-бели су до сада раскинули сарадњу са осморицом фудбалера. Клуб су са папирима у румама напустили Петар Ђуричковић (отишао у Шкоду), Филип Кљајић (позајмљен Платањасу), Мохамед Ел Монир, Саша Марјановић, Теофилус Соломон, Ален Стевановић, Ђорђе Лазовић и Лазар Ћирковић.

„Драги Партизановци, уколико будете побеђивали бићемо срећни. И ви и ми. Драги момци, срећа Партизана је у вашим рукама. Ви сте шампиониове земље, ви браните Куп Србије и уз то учествујете у европском такмичењу, које сте исто тако заслужили. Ви браните трофеје, а ја кад вас видим, посто вас све знам, ви мени изгледате непобедиво. Просто, не могу да замислим ко вас може да победи. Молим вас да у сваком тренутку будете свесни за који клуб играте. Немојте унапред посезати за изговором да ћете бити уморни, због ичешћа у три такмичења, јер ове припреме и служе да не будете уморни. Тренирајте вредно и предано. Желим вам много победа“, поручио је председник црно-белих Милорад Вучелић.

Мирослав Ђукић је пре два дана говорио о томе какав Партизан жели и какав очекује да буде:

"Очекујем велики бољитак у односу на први део сезоне, поготово у играчком смислу. Екипа има савладано градиво и сад је на реду обнављање градива. Сигурно је да би требало да играју једноставније, брже, течније. Мислим да имамо капацитет да се поправимо".

Додао је да Партизан има окосницу тима.

"Не треба да нас боли глава. Партизан ће све учинити да се побољша, а ако за неке играче дође понуда, није проблем ако оду. Јер, ми смо екипа и то смо показали током ове сезоне - кога нема, без њега се може и неће бити проблема око тога. Окосницу ћемо задржати и појачати се где треба". 

О мечу са Викторијом у шеснаестини финала Лиге Европе каже: 

"Спремамо се као да је противник Манчестер сити! Ми морамо да будемо добри, како треба, а Викторију ћемо доживети као Манчестер сити".

Његова визија је јасна: 

"Ми морамо да направимо систем, да сваке године да играмо Европу, да ово понављамо, да будемо озбиљна екипа, са што више младих играча. Ми морамо да правимо младе играче и доведемо два, три играча који праве разлику. Не може странац да буде исти као домаћи, већ само ако праве разлику и ако видимо да ми немамо оно што нам треба". 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар