Српска ревизора добија у фебруару

Главни ревизор и његов замјеник биће изабрани највјероватније у фебруару на наредној редовној сједници Народне скупштине Републике Српске.

Република Српска 11.01.2018 | 08:33
Српска ревизора добија у фебруару
У наредних неколико дана биће отворене пристигле пријаве на конкурс за изборе ревизора и његовог замјеника, а након тога Комисија Народне скупштине РС која је формирана тим поводом требало би да обави и интервјуе са кандидатима који испуњавају услове.

Недељко Чубриловић, предсједник Народне скупштине РС, потврдио је да би на наредној редовној сједници парламента требало да буде изабран нови ревизор, а како незванично сазнајемо већ ове седмице би могао бити и први састанак Комисије за избор главног ревизора и замјеника главног ревизора.

"Независне" су још раније објавиле да је на конкурс за главног ревизора и његовог замјеника пристигло осам пријава, те да ће за новог ревизора након оставке Душка Шњеготе бити именован Јово Радукић, који се и налази на тој функцији али у мандату вршиоца дужности.

Након интервјуа са кандидатима, Комисија за избор главног ревизора и замјеника главног ревизора направиће листу најуспјешнијих кандидата, коју шаље предсједнику Републике Српске, који и предлаже именовање главног ревизора и његовог замјеника.

Услови за главног ревизора и његовог замјеника су звање дипломираног економисте са стечених 240 бодова и искуство у области рачуноводства и ревизије, јавних финансија или јавне администрације у трајању од најмање деценију. Један од услова је да се против њих не води кривични поступак, нити да су правоснажно осуђени на казну затвора за кривична дјела, са изузетком дјела против безбједности у саобраћају, а главни ревизор и његов замјеник именују се на период од седам година без могућности поновног избора.

Позиција главног ревизора и замјеника остала је упражњена након што су Душко Шњегота и Дарко Пејић поднијели оставке након критика из власти на њихов рачун у вези са дефицитом буџета Републике Српске. Главна служба за ревизију јавног сектора на челу са Шњеготом тада је утврдила да је дефицит буџета РС око 170 милиона КМ, а што су из Владе РС одмах демантовали тврдећи да је дефицит око 45 милиона КМ, а што су касније потврдили и у Међународном монетарном фонду (ММФ).

Извор: НН

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Бака

11.01.2018 08:34

Једини услов за избор новог ревизора да је цлан ССНД и да буде посусан да ради оно сто му се казе

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

11.01.2018 10:52

Миле легенда је врховни ревизор. Он ревизију ради од ока. Јер боље звуци дуг од пет милијарди него од преко сест милијарди...Миле настави пуна подрска..

Name

Турбоскара

11.01.2018 08:39

Каква крадје само така.Па ни ревизора нема само узимај.каква смо ми земља и какав народ који и зашто трпи све ово

ОДГОВОРИТЕ
Name

КУС

11.01.2018 10:52

Кмету тисина, има да трпис док не крепас!

Name

Вруц кестен

11.01.2018 09:02

КО год додје неце му бити лако,милиони су нестали и а лопове не смијес казнити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није него

11.01.2018 09:06

Хоће ли овај народ икад дигнути главо. Зар ће свјесно, (могуће је и несвјесно јер је народ ретардиран) и без отпора ићи у своје уништење. Срећно народе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕВИЗОР

11.01.2018 09:26

2 ПЛУС 2 ЈЕДНАКО 4, ДОДИК "НИЈЕ ТАЧНО, ПОДНЕСИ ОСТАВКУ ИЛИ ЋЕШ БИТИ СМЈЕЊЕН А ТВОЈА ПОРОДИЦА ЋЕ ИСПАШТАТИ", РЕВИЗОР КАЖЕ "ДОБРО". Е ТАКО ЈЕ СВЕ У РС, А ДОКЛЕ, ПА ДО ТОТАЛНЕ ПРОПАСТО ШТО ЈЕ ВЕОМА БЛИЗУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

11.01.2018 11:02

Много близе него сто се мисли. Само неки зиве у сновима, као и прецедник им, отрезњење це бити сурово болно.

Name

Чедо

11.01.2018 09:57

Ех, благо нама...зна ли неко је ли имао Тито ревизоре, савјетнике и савјетнике савјетника? У једном суду секретарица има помоћницу, о Боже ме саклони.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новоматицов перач новца ЈОВО фон РАДУКИЋ

11.01.2018 18:58

Ревизор ће бити ЈОВО РАДУКИЋ перач новца који је услуга Милорада Додика и Ариа Ливна. ЈОВО РАДУКИЋ већ осам година,а по Додиковом налогу,пере новц за Аустријски Новоматиц Адмирал преко фирми НОВО РС доо и РСА Гаминг доо и са овом работом је доказано своју лојалност умоболним клептоманима Милораду Додику и Ариу Ливну. Зато око избора Ревизора нема недоумица,изабеан ће бити ЈОВО РАДУКИЋ!

ОДГОВОРИТЕ