БИХ и Грузија имају добре везе

Поводом дипломатске ноте коју је Грузија упутила Босни и Херцеговини, а којасе односи на долазак у Босну и Херцеговине делегације Јужне Осетије са господином Анатолијем Бибиловим на челу, Министарство иностраних послова БиХ саопштило је да изражава став да Босна и Херцеговина и Грузија имају добре и пријатељске односе засноване на узајамном поштовању територијалног интегритета исуверенитета.

Република Српска 10.01.2018 | 16:48
БИХ и Грузија имају добре везе
"С обзиром да је проблем самопроглашења независности грузијске покрајинеЈужне Осетије отворено питање за које се надамо да ће двије стране наћи рјешење, Босна и Херцеговина заузима став немијешања у унутрашња питања других држава и изражава наду да ће проблеми бити ријешени мирним путем и посредством дијалога страна које имају супротстављена гледишта", каже се у саопштењу.

Даље се наводи да Министарству иностраних послова БиХ није био службено најављен долазак делегације на челу са господином Анатолијем Бибиловим, нити је на било који начин било обавијештено или укључено у долазак и боравак наведене делегације.

"Одговор на ноту Грузије ће бити припремљен у складу са претходно наведеним наводима и у складу са позитивном дипломатском праксом очувања пријатељских билатералних односа двије земље", каже се у саопштењу и додаје да ће министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак сутра, 11. јануара 2018.године у 16 часова, у Кабинету члана Предсједништва БиХ из Републике Српске у Бањалуци, одржати конференцију за медије на поменуту тему као и на тему састанка са министром иностраних послова и трговине Мађарске Петером Сијартом који ће се одржати сутра у Будимпешти.

БН телевизија

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

попара

10.01.2018 15:58

Сто знаци да и делегација Косова мозе доци у Сарајево и преговарати о економској,културној и другој сарадњи и да Црнадак на протест Србије да исти овакав одговор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

10.01.2018 16:15

БИХ унутар својих граница нема договора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бране Модрича

10.01.2018 16:24

Мислио сам да ЦРНАДАК одскаче у поштењу од осталих, али га нађох на листи БИЈЕЛОГ ХЉЕБА, СРАМ ДА ГА БУДЕ !! хттп://балканс.аљазеера.нет/вијести/објављен-списак-корисника-бијелог-хљеба-и-износи

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.01.2018 18:05

Сви дувају у исту тикву, али имају скечеве за нас обичан народ. Зато оловке у руке за дан избора и смјена..

Name

ре Бране Модрица

11.01.2018 11:43

Погледао сам листу и видим да је први на листи Мирко Околиц.Играцина!Разумије се у како да мазне лову.Када је била поплава у Добоју и он је имао неку стету.Прицало се по граду да је пријавио неки баснословни износ.Да Ти мозак стане. А по цему си мислио да Црнадак одскаце у постењу?Мислио си да ова сва његова безглава путовања имају за циљ нас просперитет?Много га висе интересује просперитет његовог банковног конта.

Name

цудим се

11.01.2018 11:28

Како то да овај министар вец није сјео на авион па правац Тбилси?

ОДГОВОРИТЕ