Швед: У Европи клуб ради све, у САД све радиш сам!

Кошаркаш Химкија Алексеј Швед каже да у Америци свакодневне ствари одузимају фокус играчу који се не концентрише само на играње.

Кошарка 14.01.2018 | 12:30
Швед: У Европи клуб ради све, у САД све радиш сам!
Швед је форму са Евробаскета и националног тима Русије пренео и на Химки почетком јесени, али је пре тога играо три године и у НБА где се прошетао кроз Минесоту, Филаделфију, Хјустон, Њујорк.

После три године у најјачој лиги света вратио се у Европу, а његов Химки је врло добра екипа у европској елити.

"У Америци морате да мислите на ситнице из свакодневице које вам падају теже него играње. Кад потпишете уговор у Русији, постоје људи који вам помогну да пронађете стан и клуб вам обезбеђује ауто, чак и возача и брине за све ван терена. То није тако у НБА. Тамо све радиш сам, чак и куповину", каже Швед за Ла Ђорнату Типо. 

Одлука о повратку није била лака јер не воли да се сели, а управо то се дешавало у Америци. 

"Дошао сам у Русију из неколико разлога. Стални трејдови су били битан разлог. Једног дана сте у граду, позову вас и морате да идете негде другде да се придружите другом тиму. Нисам то волео. Када сам почео да размишљам о повратку Русија је била мој први избор. Имао сам понуде из Турске и шпанских евролигашких клубова али сам хтео кући. Позив Химкија је све коцкице сложио на своје место", истакао је Швед. 

Химки је, појачан Чарлсом Џенкинсом и Стефаном Марковићем ове сезоне седми у Евролиги са скором 9-7, а Швед је на 16 евролигашких утакмица просечно имао скоро 22 поена по утакмици, чему додаје 2.4 скока и 4.4 асистенције.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар