Теодосић гледао, Кари "избомбардовао" Клиперсе!

Кошаркаши Голден Стејта демолирали су Лос Анђелес Клиперсе у гостима резултатом 121:105, у утакмици којом је отворен суботњи програм у НБА лиги.

Кошарка 07.01.2018 | 12:00
Теодосић гледао, Кари "избомбардовао" Клиперсе!
Вориорси су одиграли фантастичан меч у 'Стејплс центру' на крилима Стефена Карија и од самог старта наметнули свој ритам.

Посебно распложен Кари водио је своју екипу која је одржавала 5-10 поена предности, није се осетио изостанак Кевина Дурента, па се на одмор отишло са +9.

У међувремену је снажан ударац у лице добио Блејк Грифин који је одиграо само девет минута и потом се није враћао у игру. Приликом једног продора се залетео и незгодно ударио у лакат Џавала Мекгија, оставши моментално да лежи на паркету. 

По повратку са одмора актуелни шампион нагазио је папучицу гаса до максимума и потпуно демолирао ривала – скоро три минута пре краја пукла је "стотка", а Кари је на 4 минута и 14 секунди до краја на свом конту имао 43 поена!



У последњој деоници играли су играчи који немају превише минута и управо је то разлог због којег двоструки МВП најјаче лиге света није оборио лични рекорд по броју постигнутих поена. Меч је завршио са 45 поена (11-21 из игре, 8-16 тројке, 15-16 пенали), уз 6 скокова и по 3 асистенције и украдене лопте.

Њега су најбоље пратили Мекги са 11, Клеј Томпсон и Дејвид Вест са по 10 поена, док је Дрејмонд Грин опет био близу трипл-дабла (9 поена, 12 скокова и 7 асистенција).

У редовима Клиперса најефикаснији је био Лу Вилијамс са 23 поена, Диандре Џордан додао је 15 уз 11 ухваћених лопту, а убедљив пораз свог тима са клупе је гледао и недовољно опорављени Милош Теодосић.

Екипа Стива Кера учврстила се на првом месту Западне конференције са 32 победе и 8 пораза, док су Клиперси на деветој позицији са скором 17-21.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар