Мицић: Серија погодака дала Звезди вјетар у леђа!

Плејмејкер Жалгириса Василије Мицић исткао је добар шут Црвене звезде почетком последњег периода као кључни фактор победе црвено-белих.

Кошарка 06.01.2018 | 10:45
Мицић: Серија погодака дала Звезди вјетар у леђа!
Звезда је после велике борбе у Пиониру савладала Жалгирис 77:65, у важном мечу у борби за плеј-оф Евролиге.

"Тешка утакмица, имали су на почетку једно седам, осам бацања што их је увело у ритам. На крају су имали неколико погођених шутева. што је било важно за њих у оваквој утакмици, па су добили ветар у леђа и победили",рекао је Мицић.

Њега су навијачи Звезде дочекали аплаузом, а од бившег клуба је добио дрес.

"Велико хвала за то, мени то много значи. Срећан сам јер сам био део екипе која је направила изванредан резултат и то је сјајна успомена за мене", рекао је млади плејмејкер.

Црвено-бели су меч преломили серијом тројки Дејана Давидовца који је са три поготка у низу донео недостижних 60:50.

"Он је у успону, ја њега знам јако дуго и дечко је стварно талентован. Драго ми је што је добио шансу као један играч који ње био толико познат нашој јавности и на европском нивоу. Мислим да је за њега велики тренутак и да треба то да искористи", сматра Мицић.

Мицић је један од кључних играча Жалгириса ове сезоне, али се није прославио у Пиониру, промашио је свих шест шутева из игре и меч завршио са само два поена.

"Задовољан сам својим играма, за неке веће ствари треба и времена али сам задовољан, имам добру улогу. Ево и ову утакмицу смо се држали све време од првог до последњег минута. Градимо један стил игре, чврста одбрана, тимска игра", закључио је српски репрезентативац.

Жалгирис има скор 10-6, у горњем је делу табеле, а у 17. колу дочекује шпанску Уникаху.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар