Македонија надиграла Србију на Бањици!

Рукометаши Србије поражени су од Македоније 32:29 (14:13) у једној од најјачих проба за Европско првенство.  Македонци бољи од "орлова" на Бањици! Рукометна репрезентација Србије поражена је у једној од последњих провера пред Европско првенство у Хрватској.

Остали спортови 05.01.2018 | 21:00
Македонија надиграла Србију на Бањици!
"Орлове" је предводио Ђорђић са шест голова, док је пет постигао Марсенић. Код Македонаца је најефикаснији био Георгиевски са осам погодака.

Тим Јовице Цветковића ће пре почетка ЕП одиграти још два тест меча, оба са Словенијом, 9. и 10. јануара у гостима.

Србија ће ЕП отворити дербија са домаћином Хрватском 12. јануара у Паладијум арени у Сплиту. У Групи А су још Исланд и Шведска.

"Орлови" су добро почели меч на Бањици, повели 3:1 после првих пет минута, а и након два гола Миркуловског не посрћу, већ преко Марсенића одржавају два гола предности (5:3).

Међутим, Митревски је убрзо "спустио ролетну" на голу Македоније, одбранио је шест шутева за 15 минута, док су с друге стране Лазаров и Георгиевски решетали за преокрет на 6:5.

Уследио је период изједначене игре (8:8), након чега Македонци стижу до два гола предности, наш тим се враћа у егал погоцима Вујића, Вујина, Ђорђића и Радивојевића, али Марсенић не успева да потпуно изједначи на 12:13. На крају, гости одлазе на полувреме са голом предности – 14:13.

Македонци су наставили да контролишу ритам меча, у наредних 15 минута су имали гол до два предности (21:19), а упркос повременим искључењима ривала, Србија не успева да преузме иницијативу.

Гости повећавају на 23:20, а преко сјајног трија Лазаров, Георгиевски, Стоилов стижу и до четири гола предности (25:21). Цветковић тражи тајм-аут, мења одбрану на 6-0, али Лазаров и Талески одржавају разлику.

Међутим, у самој завршници, након искључења Стоилова, Србија уз помоћ "фластера" над Лазаровом смањује на 28:26. Ипак, "Орлови" нису имали право решење за голмана Ојлеског у самој завршници, па нису успели и да преокрену резултат.

Изабраници Јовице Цветковића прилично "глатко" су изгубили пријатељски меч у дворани Спортског центра "Вождовац" на Бањици, а до почетка Европског првенства 12. јануара предстоје им још два одмеравања снага са Словенијом у Велењу.

Најефикаснији су били Петар Ђорђић са шест и Мијајло Марсенић са пет погодака, док се код гостију издвојио Георгиевски са осам голова.

"Радили смо на припремама колико смо могли. Овај меч је показао да нисмо спремни, али боље да се ово десило сада него после. Потрудићемо се да исправимо шта можемо - има доста тога - и да се не обрукамо на ЕП. Надам се да ћемо тамо оставити много бољу слику него вечерас", рекао је за РТС селектор Јовица Цветковић.

Стратег "орлова" због повреда није могао да рачуна на Шешума, Бељанског и Стојковића.

"Нема места паници. Имамо времена да видимо где смо грешили, поготово у одбрани, тако да не треба уносити немир, мада јесте мало ружно што смо овако одиграли пред нашим навијачима",признао је Петар Ненадић.

Један од ударних играча српске репрезентације није желео да прогнозира какви су домети на ЕП у Хрватској, већ је само пожелео да екипа оде на такмичење "здрава и спремна".

Већ у првом колу Србија се у Сплиту састаје са домаћом селекцијом, а противници у групи "А" су још Шведска (14. јануара) и Исланд (16. јануара).

Групна фаза ЕП:

12. јануар:
18:15 Шведска – Исланд
20:30 Хрватска – Србија

14. јануар:
18:15 Србија – Шведска
20:30 Исланд – Хрватска

16. јануар:
18:15 Србија – Исланд
20:30 Хрватска – Шведска

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар