Алиловић: Србија није баук, а није ни велесила!

Хрватски голман Мирко Алиловић каже да се не боји репрезентације Србије, посебно што се игра у Сплиту на старту Европског првенства.

Остали спортови 08.01.2018 | 19:30
Алиловић: Србија није баук, а није ни велесила!
Алиловић поручује да победа његовог тима неће изостати ако одигра на свом нивоу.

"Сви жељно очекујемо почетак и прву утакмицу. Прва утакмица даће нам смерницу шта можемо. Ипак, да не правимо баук од Србије да је светска велесила. Последњих година нису направили неки посебан резултат, али опет то је посебна утакмица. Срби добро отварају турнире, имамо то у виду и анализирали смо. Ако Хрватска буде играла своју игру нема нико шансе у Сплиту", рекао је Алиловић за Вечерњи лист.

Чувар мреже мадјарског Веспрема наглашава да су "пецкања" између српских и хрватских, односно клупских саиграча, нормална појава.

"Са њима годинама играмо у клубовима, у пријатељским смо односима, тако да су неке игрице нормалне. Нису велесила као репрезентација, а имају одличне играче у фантастичним клубовима као и ми. Скуп су јако добрих индивидуалаца. Опасни су на самом почетку турнира, Пољаци су их код куће једва сломили у последњих пет минута. Треба бити опрезан, али ми смо Хрватска и будемо ли играли како знамо нецемо имати проблема с њима",додао је искусни голман.

Специјалиста за одбрану Јаков Гојун истиче да Србија има квалитетан састав.

"Имају одличних играча из Бундеслиге попут мог саиграча Ненадића, врхунска класа. Група није лака, надам се да ћемо ући мушки", закључио је Гојун.

Утакмица између Хрватске и Србије игра се 12. јануара у Спаладијум арени у оквиру А групе у којој су Шведска и Исланд.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар