Нема планова за увођење санкција

У појединим медијима објављено је да БиХ пријете санкције због непровођења Одлуке Сејдић - Финци.

Босна и Херцеговина 03.01.2018 | 18:20
Нема планова за увођење санкција
Поводом објаве да БиХ пријете санкције, Даниел Холтген, портпарол генералног секретара Савјета Европе, изјавио је за Фену да "не постоје планови за увођење санкција Босни и Херцеговини".



На могућност увођења санкција БиХ,  упозорила је у интервјуу за Анадолу Агенцy (АА) Нермина Капетановић, замјеница предсједавајућег Заједничке комисије за европске интеграције Парламентарне скупштине БиХ и замјеница предсједавајуће Комисије за спољне послове Представничког дома ПС БиХ.



"С обзиром да није извршено обећање из 2013. године да ће пресуда Европског суда за људска права из Страсбоурга у случају Сејдић- Финци били имплементирана мислим да се врло лако може догодити да у јануару ове године Савјет Европе одлучи да због тога санкционише Босну и Херцеговину", изјавила је посланица Капетановић.

“Који ће то начин бити, односно да ли ће бити поновно ријечи о искључењу из Савјета Европе или ће бити један од многобројних механизама којим нас ЕУ може санкционисати не могу сада у овом тренутку нагађати. Али, колико знам мислим да су извјестиоци који ће излагати своју резолуцију и поднијети свој извјештај неће имати баш пуно комплимената када је БиХ у питању”, навела је Капетановићева, не наводећи извор, те испоставило се лажне информације. 

(БН/Фена)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Свашта

03.01.2018 18:32

Санкције не треба уводити БиХ и самим тиме и народу, него њеним челницима који ништа не раде, само нека им забране улазак у ЕУ и резултат ће бити зуапањујући, мада и народ има своје кривице бирајући овакве вође.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

03.01.2018 18:41

ПО СТАРОМ.ДРУГИ БИРАЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лемилица

03.01.2018 18:55

Они једино реагују кад се деси шта на националној основи,између ова три"важна"народа...а ови остали "полународи"су небитни! Међутим,за ове економске тензије код нас,свјет се не секира,јер они то и подгријавају да се народ дигне на оне своје што су их сами бирали,али пошто ће појединац прије дићи руку на своју породицу и себе,а не замјерити се свом "вођи",онда и нема потребе да свјет реагује!

ОДГОВОРИТЕ