Хрвати: Србија - најнижа степеница на ЕП!

Рукометаши и селектор Хрватске са нестрпљењем очекују почетак Европског шампионата у Сплиту, где ће се састати са "орловима".

Остали спортови 06.01.2018 | 18:45
Хрвати: Србија - најнижа степеница на ЕП!
Још девет дана остало је до почетка Европског првенства за рукометаше у Хрватској.

Репрезентација Србије наступаће у Сплиту заједно са селекцијама домаћина, Исланда и Шведске.

Шампионат ће отворити против Хрвата, 12. јануара од 20.30 часова у Спаладијум дворани, што ће бити велики тест за изабранике Јовице Цветковића.

И Хрвати са нестрпљењем очекују тај дуел за који су карте "плануле" првог дана када су пуштене у продају.

"Ми једва чекамо да почне првенство! Искрено, ја једва чекам ту еуфорију. Сви знамо да играмо пред нашом публиком, пред нашим људима, који увек знају да извуку максимум од нас. Прво играмо са Србијом. Утакмице на почетку су увек најтеже, али ја очекујем победу. Србија је незгодна, има одличну екипу, а и ми исто", поручио је један од најбољих играча Хрватске Домагој Дувњак за хрватске медије.

Он каже да верује да ће селектор Лино Червар као искусни "вук" знати и психолошки да их припреми за меч са Србима.

А за Червара шампионат у Хрватској биће посебан. Покушаће да пред домаћом публиком Хрватској донесе европски трофеј,  једини који јој недостаје у богатој колекцији.

"Морамо да имамо тимски дух. Кључ успеха је одбрана и брза транзиција, контре, морамо се борити за сваки педаљ игралишта. Одбрана мора бити гранит, морамо освајати борбеношћу. Не вичу без везе у НБА ‘дефенсе, дефенсе’, ту се види истрајност”, поручио је Червар и "пластично" објаснио шта очекује његов тим на Европском шампионату.

"Ово првенство је степениште са осам степеница, прва је Србија као висока степеница, следи Исланд као још виша и онда Шведска као највиша. Идемо утакмицу по утакмицу, ако освојимо максималан број бодова, онда смо јако близу полуфиналу", изјавио је селектор Хрватске.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар