ИТА - Куп: Аталанта избацила Наполи за 1/2-финале!

Наполију се коцка није исплатила - Аталанта са Сан Паола иде у полуфинале! Екипа из Бергама победила головима Кастања и Гомеза.  Наполи не може без Мертенса и Инсињеа! Сјајно друго полувријеме Аталанте за полуфинале Купа Италије.  

Фудбал 02.01.2018 | 22:55
ИТА - Куп: Аталанта избацила Наполи за 1/2-финале!
Шок на "Сан Паолу".

Маурицио Сари није тренер који је кроз каријеру био склон превеликим "ротацијама", а вечерас га је баш то коштало полуфинала Купа Италије.

Стратег Наполија је на клупи оставио Лоренца Инсињеа и Дриса Мертенса, а то се видјело у игри његове екипе.

Наполи - Аталанта 1:2 (0:0)
/Мертенс 85 - Кастање 50, Гомез 81/

У прилично сиромашном првом дијелу више од игре имао је Наполи, али изабраници Маурициа Сарија успјели су само да направе пар полуприлика.

Хозе Каљехон је био најрасположенији за игру и добро је "развлачио" и мучио одбрану Аталанте, али највећу "фрку" у шеснаестерцу гостију је направио Адам Оунас.

Марек Хамшик је пребацио одбрану Аталанте, а млади Шпанац је из репертоара извукао "маказице"и упутио одличан ударац, али је лопта отишла поред гола.

"Трио" је још једном комбиновао до краја првог полувремена, али је Оунас из добре позиције послао лопту преко гола.

Аталанта је најбољу прилику имала у 31. минуту, али је Луиђи Сепе одлично одбранио ударац главом омаленог Алехандра Гомеза.

На почетку другог полувремена шок за Наполи.

Папу Гомез је одлично прошао по лијевом крилу, упутио центаршут који је у шеснаестерцу пронашао Адама Корнелиуса чији ударац је изблокиран, али на одбијену лопту је натрчао Тимоти Кастање и одмјереним ударцем савладао Сепеа.

Није се дуго чекало на реакцију клупе Наполија, пет минута након примлљеног гола умјесто Каљехона и Хамшика у игру су ушли Дрис Мертенс и Лоренцо Инсиње.

Улазак сјајног тандема је у осмини финала донио тренеру Наполија пролазак у наредну рунду, али овај пут то није био случај.

Алехандро Гомез је истрчао "руту" сличну као код водећег гола, али је овај пут омалени Аргентинац посао завршио сам за два гола предности.

Само четири минута касније Наполитанци су смањили заостатак и увели утакмицу у неизвјесну завршницу. Инсиње је сјајном лоптом пронашао Мертенса на другој стативи, а Белгијанац је главом пронашао супротни угао и савладао истрчалог Беришу.

Ипак, до краја утакмице није било промјене резултата.

У полуфиналу ће се састати Милан и Лацио, док ће Аталанта играти против бољег из дуела Јувентуса и Торина.

Хтео је Маурицио Сари да комбинује, па је Наполи испао из купа Италије. Аталанта је на полупразном Сан Паолу у четвртфиналу славила са 2:1 и пласирала се у полуфинале потпуно заслужено.

Наполи је почео да игра тек када му је вода потпуно ушла у уши, али тада је већ било касно.

Аталанта је повела у 50. минуту преко Томаса Кастања и тада се дефинитивно упалила лампица за аларм у редовима домаћина.

Сари је брзо реаговао, у истом, 56. минуту, направио је две измене и убацио Дриса Мертенса и Лоренца Инсињеа.

Гости из Бергама су паметно играли и чекали прилику да из контранапада угрозе гол Наполија. И то им је пошло за руком девет минута пре краја када је Папу Гомез дуплирао предност.

Четири минута касније Дрис Мертенс је пробудио наду Наполитанцима када је преполовио заостатак, али је то било све.

Аталанта сада чека противника у полуфиналу, а то ће бити бољи из сутрашњег дуел Јувентус - Торино.

Четвртфинале Купа Италије:

Уторак (26. децембар)

Лацио - Фјорентина 1:0 (1:0)
/Лулић 5/

Среда (27. децембар)

Милан - Интер 1:0 (0:0, 0:0)
/Кутроне 104/

Уторак, 2. јануар:

Наполи - Аталанта 1:2 (0:0)
/Мертенс 85 - Кастањ 50, Гомез 81/ 

Среда, 3. јануар:

Јувентус - Торино

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар