"Никола, свиђало ти се или не, ти си наш лидер!"

Порука тренера Мајкла Малоуна упућена Николи Јокићу након којих је, каже "шеф" Денвера, он и почео да пружа боље партије.

Кошарка 03.01.2018 | 13:30
"Никола, свиђало ти се или не, ти си наш лидер!"
Повреда Пола Милсапа пореметила је планове Денвера.

Искусни крилни центар дошао је у Нагетсе како би донио искуство испод коша и помогао новој "звијезди у успону" Николи Јокићу да поправи сопствену чврстину у одбрани, али је ван терена још од 20. новембра и неће га бити још готово два мјесеца.

За то вријеме Денвер је морао да се прилагоди новонасталој ситуацији и након одласка искусног Данила Галинарија сав терет је пао на "плећа" Николе Јокића.

И сам српски кошаркаш је имао мало повреда са повредом, било је чудних мечева у којима је искључен, а сам је у интервјуима истицао да себе не види као лидера тима, пошто просто мислим да су "лидери сви играчи који су на паркету".

Тренер Мајкл Малоун, ипак, мисли другачије...

"Мислим да Никола игра све боље и да је то због тога што се заиста труди да се поправи. Мислим да је то било када сам му рекао да 'свиђало се теби то или не, мислио ти да је то фер или не, ти си наш лидер и ти си наш најбољи играч'", поручио је тренер који је током љета чак и дошао у Сомбор код Николе Јокића, али по сопственом признању више су причали о животу него о кошарци.

Денвер је изгубио два меча у којима је Јокић на терену провео више од 35 минута на паркету, и постигао 22 односно 19 поена, а претходно је било неких спорних судијских одлука које нису ишле Србину у корист.

Малоун је објаснио да је Јокић у прошлости често након неког превида судија правио лош фаул или "узео" лош шут, али да се ове сезоне поправља и у том сегменту.

Јокић ове сезоне просјечно биљежи 16,3 поена, 10,2 скокова и 4,5 асистенција, а да ли је заслужио да игра на Ол-стару?

"Мислим да је био Ол-стар играч и прошле године. Ако погледате какве је бројке имао од 15. децембра... Не знам да ли је ико икада у НБА. Знам да сам субјективан, али мислим да је заслужио Ол-стар и ове године. У одсуству момка који је плаћен 30 милиона долара годишње Јокић је ускочио. Постиже поене, скаже, игра одбрану, асистира. Он је један од најбољих 'великих' играча у НБА", закључио је тренер Денвера.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар