Жесус изашао уплакан, Де Брујне на носилима!

Манчестер сити је на гостовању Паласу изгубио два бода, али и, много важније, остао без двојице стандардних првотимаца.

Фудбал 01.01.2018 | 12:15
Жесус изашао уплакан, Де Брујне на носилима!
Манчестер сити је заустављен на стадиону Кристал Паласа.

"Грађани" нису везали и 19. узастопну победу, и тако се изједначили са Бајерном из Минхена који држи рекорд у "лигама петице", али много гора околност од два изгубљена бода јесте то што су остали без двојице веома важних фудбалера.

Прво је Габријел Жесус у 23. минуту напустио терен пошто није могао више да издржи болове након повреде десетак минута касније.

Био је у дуелу са Андросом Таунсендом, борили су се за лопту, а Бразилац је буквално направио "шпагу" и повредио лево колено. Остао је на трави, указана му је помоћ, успео је неко време још да проведе на терену, али убрзо су га болови надјачали.

У сузама је напустио терен...

Сити је у надокнади времена могао да доживи и пораз, али је Едерсон одбранио ударац Миливојевића из пенала, да би Кевин де Брујне покренуо контру и потом претрпео страшан старт.

Џејсон Панчон, који се и сам повредио, оштро је уклизао на Де Брујнеа који је ипак послао лопту напред и умало је Сити дошао до гола, али се потом дуго указивала помоћ Белгијанцу коме су "мобилисали" десну ногу и изнели га на носилима.

Тешко је говорити о томе колико ће њих двојица бити ван терена, али први утисак је да повреде нису нимало наивне....

Сам Гвардиола је о повреди Габријела Жесуса казао да је могуће да одсуствује месец или два, док није имао информације о Де Брујнеу. Фотографија након завршетка меча ипак, можда, показује да повреда није страховита како се мислило у први час.

Уколико су повреде, ипак, озбиљније, не би било чудо да то "убрза" потпис Алексиса Санчеза из Арсенала са којим су "грађани" били веома близу договора и летос, али је Венгер "стопирао" трансфер. Француз је навео да нема намеру да га прода током јануара, али ситуација се мења из часа у час.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар