Видео: Адетокунбо нагазио линију, НБА мијења правила?

Погледајте ситуацију због које ће НБА вероватно мењати правила за наредну сезону.

Кошарка 03.01.2018 | 09:30
Видео: Адетокунбо нагазио линију, НБА мијења правила?
Поени Јаниса Адетокунба за драматичну победу Милвоки Бакса у Оклахоми довешће, судећи према првим реакцијама челника НБА, до дискусије о промени правила!

Грк је у последњем нападу на паркету Тандера играо 1 на 1 са Џошом Хјустисом и том приликом, мада је можда и направио кораке у поласку у дриблинг, згазио на аут линију и тек тада буквално унео Расела Вестбрука у обруч за 95:97 на 1,3 секунде пре краја.

Вестбрук је потом, док је публика узалуд показивала рукама према видео биму на којем се видело да је Адетокунбо изашао са терена, покушао тројком преко целог игралишта али није успео.

Судије су погрешиле када нису виделе да је Адетокунбо згазио у аут, али потом нису могле ништа да ураде упркос томе што су и саме могле да се увере да су "дебело" оштетиле домаћи састав. Како?

Просто, НБА правило је такво да је прегледање успореног снимка за записничким столом могуће само када судије пре тога прекину игру, односно донесу одређену одлуку. Онда, могуће је и проверити ту одлуку и, уколико је потребно, променити је, али то није дозвољено када акција није прекинута.

Оног тренутка када је "Греек Фреак" спустио лопту у обруч преко Вестбрука све што је могло да се догоди је да НБА преиспита правила и - то ће бити случај!



Портпарол лиге Тим Френк рекао је да је овај случај унет у агенду и да ће о њему, као и сличним ситуацијама, бити речи на годишњем заседању Такмичарског комитета лиге заказаног за март 2018.

Врло лако могло би да се догоди да, попут судија у НФЛ, и НБА арбитри добију право да пусте да акција буде завршена, а потом одгледају снимак и донесу одлуку.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар