Винс Картер: Шта највише волим код Богдана...

Саиграчи из свлачионице Сакрамента веома лепим речима говоре о српском кошаркашу.

Кошарка 02.01.2018 | 21:30
Винс Картер: Шта највише волим код Богдана...
Богдан Богдановић полако и веома успешно крчи себи пут у НБА лиги, а на том почетку има помоћ великог играча, Винса Картера.

Један од најатрактивнијих кошаркаша новије историје саиграч је српског рукија и проводе доста времена заједно. Богдан неретко истиче колико му значи Картерово присуство у свлачионици, а некадашњи "Ер Канада" такође лепим речима говори о нашем играчу.

"Богдан игра са великим самопоуздањем. Веома се добро сналази на терену. Највише ми се свиђа код њега то што пита ако нешто не зна, јер жели да буде добар и хоће да се поправи", каже Картер.

Богдан је у последњих шест утакмица просечно постизао 12,7 поена и погодио је 58,8 шутева. Заједно са Картером дао је највећи допринос у великој победи против Кливленда.

"Њега можете да ставие са било ким на паркет и правиће игру. Ради на својој игри и заиста воли кошарку. Момци који толико воле ово што раде улажу велики труд и он то ради и то му доноси резултат", додао је Картер.

Богдановић је ове сезоне био стартер у 13 утакмица и играо је и на позицији бека шутера и на позицији ниског крила.

Тренер Дејв Јергер често га "преплиће" на позицији "два" са Бадијем Хилдом, такође младим шутером, који исто има лепо мишљење о Богдановићу.

"Ово је себична игра и њен карактер је да се свако бори за себе, али он је био један од оних који су ми заиста помогли да унапредим своју игру", рекао је Хилд, који је такође предвиђен за једног од носилаца будућих Кингса.

Богдан ове сезоне просечно постиже 10,3 поена. Најбоље тек следи...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар