Хиљаде пакетића за дјецу Српца

Невладина организација „Миленијум“, Удружење градјана „Цезар“, општина Србац, Центар за социјални рад, Савјет ученика Школског центра „Петар Кочић“ и Црвени крст Србац, уз помоћ бројних донатора, обезбједили су 400 новогодишњих пакетића за социјално угрожену дјецу и дјецу из вишечланих породица ове општине.

Република Српска 30.12.2017 | 12:58
Хиљаде пакетића за дјецу Српца
Пакетиће је уручио Дјед Мраз на традиционалној свечаности под називом „Један слаткиш, једно дијете“ , која се већ тринаест година организује у холу Центру средњих школа „Петар Кочић“ Србац.

Поред тога, уз пригодне програме и новогодишње концерте, организована је подјела новогодишњих пакетића у Дому културе за 250 дјеце из цијеле општине и 100 младих чланова Удружења градјана „Цезар“.

Дјечија Нова година свечано је обиљежена и у Центру за дјецу и омладину која имају потешкоће у развоју „Извор“ и Дјечијем вртићу „Наша радост“, гдје је поклоне добило око 200 малишана из ових установа.

Пакетиће је добило и више десетина најмладјих учесника и посјетилаца новогодишњег концерта фолклора , које је организовао Ансамбл народних игара „Лијевче“ из Разбоја.



„Мјесец дана прикупљали смо слаткише у кутијама које су израдили наши волонтери и поставили у све веће продајне центре и јавна предузећа и установе. Одзив је био изнад очекивања, многи су даровали слаткише или новчане прилоге. Тако смо обезбједили пакетиће за сву дјецу са евиденције Центра за социјални рад“, каже руководилац НВО „Миленијум“ Санела Видовић. Она се захваљује и бањалучком Едукативном и културном центру „РУНИХ“, који је донирао 150 пакетића.

Ових претпразничних дана све је више добрих људи који изражавају жељу да пруже помоћ угроженим породицама. Секретар Црвеног крста у Српцу Љиљана Јовичић за наш Портал истиче данашњи гест власника Пекаре „Сунце“ Горана Грабовца, који је донирао бонове у вриједности 500 КМ.

„Са овим боновима пет сиромашних породица могу у продавници Конзум подићи кућне ствари за предстојеће празнике у вриједности од по 100 марака. Прије двадесетак дана Грабовци су донирали и 250 килограма брашна, такодје за угрожена лица“, каже Јовичићева.

(БН/С.К.)

Коментари / 0

Оставите коментар