Hiljade paketića za djecu Srpca

Nevladina organizacija „Milenijum“, Udruženje gradjana „Cezar“, opština Srbac, Centar za socijalni rad, Savjet učenika Školskog centra „Petar Kočić“ i Crveni krst Srbac, uz pomoć brojnih donatora, obezbjedili su 400 novogodišnjih paketića za socijalno ugroženu djecu i djecu iz višečlanih porodica ove opštine.

Republika Srpska 30.12.2017 | 12:58
Hiljade paketića za djecu Srpca
Paketiće je uručio Djed Mraz na tradicionalnoj svečanosti pod nazivom „Jedan slatkiš, jedno dijete“ , koja se već trinaest godina organizuje u holu Centru srednjih škola „Petar Kočić“ Srbac.

Pored toga, uz prigodne programe i novogodišnje koncerte, organizovana je podjela novogodišnjih paketića u Domu kulture za 250 djece iz cijele opštine i 100 mladih članova Udruženja gradjana „Cezar“.

Dječija Nova godina svečano je obilježena i u Centru za djecu i omladinu koja imaju poteškoće u razvoju „Izvor“ i Dječijem vrtiću „Naša radost“, gdje je poklone dobilo oko 200 mališana iz ovih ustanova.

Paketiće je dobilo i više desetina najmladjih učesnika i posjetilaca novogodišnjeg koncerta folklora , koje je organizovao Ansambl narodnih igara „Lijevče“ iz Razboja.



„Mjesec dana prikupljali smo slatkiše u kutijama koje su izradili naši volonteri i postavili u sve veće prodajne centre i javna preduzeća i ustanove. Odziv je bio iznad očekivanja, mnogi su darovali slatkiše ili novčane priloge. Tako smo obezbjedili paketiće za svu djecu sa evidencije Centra za socijalni rad“, kaže rukovodilac NVO „Milenijum“ Sanela Vidović. Ona se zahvaljuje i banjalučkom Edukativnom i kulturnom centru „RUNIH“, koji je donirao 150 paketića.

Ovih pretprazničnih dana sve je više dobrih ljudi koji izražavaju želju da pruže pomoć ugroženim porodicama. Sekretar Crvenog krsta u Srpcu Ljiljana Jovičić za naš Portal ističe današnji gest vlasnika Pekare „Sunce“ Gorana Grabovca, koji je donirao bonove u vrijednosti 500 KM.

„Sa ovim bonovima pet siromašnih porodica mogu u prodavnici Konzum podići kućne stvari za predstojeće praznike u vrijednosti od po 100 maraka. Prije dvadesetak dana Grabovci su donirali i 250 kilograma brašna, takodje za ugrožena lica“, kaže Jovičićeva.

(BN/S.K.)

Komentari / 0

Ostavite komentar