Класнић "промијенио мотор", жели опет на терен!

Бивши хрватски репрезентативац Иван Класнић могао би ускоро поново на терен.

Фудбал 03.01.2018 | 18:00
Класнић "промијенио мотор", жели опет на терен!
Иако последњих десет година води велику битку за живот и има иза себе три трансплатације бубрега, од којих је последња урађена пре само неколико месеци, Класнић најављује да ће до лета ући у форму.

"Након трансплатације сам добио понуду да наставим да играм, можда је то опција. Морам до лета да уђем у форму. Нисам још имао опроштајну утакмицу, волео бих да је одиграм у Бремену. Сад имам нови бубрег, то је као промена мотора на аутомобилу", рекао је Класнић, који је добар део каријере проверо у Вердеру из Бремена.

Класнић је описао и кроз шта је све пролазио током борбе за живот.

"Нисам нов човек, али много је тога сад угодније. Могу да пијем шта и колико желим, да једем шта желим. Више не морам да идем на дијализу. Живот је сада једноставнији и то је лепо. Није ми ни пре било лоше, ја дефинитивно нисам тип који се жали. У време кад сам морао на дијализу смео сам да унесем највише 1,5 литара текућине. У то се није убрајала само вода, већ и храна која је садржи, попут супе или салате", рекао је Класнић.

Ивану су за прве две трансплатације бубреге донирали мајка и отац. После прве операције је успео да се врати и да игра до 2013. године када је завршио каријеру.

С другим бубрегом је све било у реду до 2016. године, када му се стање нагло погоршало.

Донор трећег бубрега је желео да буде брат Јосип, али није могао више нико из фамилије, па је на трансплатацију чекао више од годину дана.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар