Ухапшен за злочине у Кључу

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ ухапсили су Мићу Праштала осумњиченог за злочин против човјечности почињен 1992. године у општинама Кључ и Сански Мост.

Босна и Херцеговина 26.12.2017 | 16:31
Ухапшен за злочине у Кључу
Праштало је под истрагом Тужилаштва БиХ, а осумњичен је да је током маја и јуна 1992. године, као командант Шестог батаљона - шесте санске бригаде Војске Републике Српске, поступао супротно одредбама међународног хуманитарног права и Женевских конвенција о заштити цивилних лица за вријеме рата.

Он се терети за злочин против човјечности, почињен прогоном цјелокупног становништва бошњачке и хрватске националности из мјеста Саница и Хрустово, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Тужилаштво наводи да је у нападима на ова села убијено шест лица.

Праштало ће током дана бити предат поступајућем тужиоцу, који ће га испитати и након тога донијети одлуку о покретању приједлога за одређивање мјере притвора, мјера забране, или других активности у складу са законом.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

атерy

26.12.2017 17:22

Ниста, ко се изивљавао на нељудски нацин нека одговара. Сви смо ми људи, па и када се надјемо на погресној страни не зелимо да нас неко муци. Будимо људи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

27.12.2017 01:36

Не сери....