Тајна једног од најбогатијих Руса

Иако наслов звучи невјероватно, он је једини руски руски олигарх који никад није имао проблема с Путином.

Забава 26.12.2017 | 11:21
Тајна једног од најбогатијих Руса
Роман Абрамович живи у Лондону док су остали олигарси  имали низ "непријатности": Владимир Гусински је трајно емигрирао, Михаил Ходорковски је провео осам година у затвору у Сибиру, а Борис Березовски је преминуо код куће у Лондону под неразјашњеним околностима.

У цијелој причи постоји неколико случајности.

Прије него је претворио Цхелсеа у моћни фудбалски клуб, Абрамович је одиграо велику игру у једном другом “спорту”: помогао је Путину да наслиједи Бориса Јељцина на врху руске државе, а након тога се није покушао окористити и доћи на власт у Русији.

Абрамович посједује богатство процијењено од Форбеса на 9,1 милијарду долара, а своје богатство није стекао за вријеме Путинове владавине, који је на челу Русије од 2000. године, а њих двојица никада нису били у политичком сукобу.

Неки руски опозициони медији и данас Абрамовича сматрају једним од најзаслужнијих људи за Путинов долазак на власт.

Угледни ББЦ тако сугерише да је власник Цхелсеа поклонио Путину 57-метарску луксузну јахту Олимпиа и да му помаже у управљању његовим богатством у иностранству.

Абрамовић је ушао у високе руске политичке кругове 1996., када је упознао кћерку и зета тадашњег предсједника Бориса Јељцина.

Зближивши се с Јељцином, Абрамович се на његов позив уселио у стан у склопу Кремља. Извори блиски руској политичкој елити наводе да је управо он био тај који је Јељцину препоручио Путина као насљедника.

Према истим изворима Путин се с Абрамовичем савјетовао о свом насљеднику у предсједничкој фотељи, а овај му је препоручио Дмитрија Медведева.

Већ дуго се спекулише како је службени Кремљ разним манипулацијама одлучио посљедње америчке изборе, а неке теорије и у том подухвату виде прсте власника лондонског клуба.

Извор: Еxпресс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ма не

27.12.2017 01:21

Трумп је производ расне мрзње америцких Бијелаца и њихове зеље да исправе све што је Обама урадио, а прије њега Рајс. Њега је на власт довео ККК да преуреди САД и стави сне не Бијелце на њихова мјеста. Један руски Јеврејин није могао ту пуно да учини осим да мисли прије него што говори. Трумп це се обрацунати с Јеврејима ускоро, јер им је дао шта су највише жељели. То је дебело платити.

ОДГОВОРИТЕ